Noutăți

O nouă carte răstoarnă istoria oficială a Cavalerilor Templieri

  •  
  •  
  •  

Este vorba de lucrarea intitulată ”Templars – The Rase, Fall & Survival of the Knights Templar”, scrisă de Stanford Holst și apărută în SUA în anul 2013. Autorul cărții, susține că a găsit dovezi suplimentare care arată că Vaticanul nu este absolvit de vina atacurilor contra Cavalerilor Templieri, de după anul 1307, care au dus la desființarea violentă a Ordinului și la uciderea majorității membrilor acestuia.

Noile dovezi infirmă teoriile anterioare care arătau că, potrivit Manuscrisului de la Chinon, Vaticanul era absolvit de această vină. Pornind de la acest punct, istoricul Sanford Holst prezintă acum alte documente care spun o altă poveste decât cea susținută de Barbara Frale, în urma prezentării Manuscrisului de la Chinon, găsit recent în arhivele secrete ale Vaticanului.

”Marele Maestrul Jaques de Molay și alți templieri au fost acuzați de erezie în Franța, în anul 1308. Pergamentul de la Chinon a înregistrat procesul Cavalerilor Templieri, în care ei pledau vinovați de anumite forme de erezie, în scopul de a câștiga astfel reconcilierea cu Biserica Romano-Catolică”, susține dr. Holst. Cu toate acestea, atunci când au renunțat la mărturiile lor, ei au fost declarați eretici și condamnați la moarte.

Documentele prezentate în noua carte arată că  Vaticanul nu a fost exonerat de vinovăția parțială a uciderii Cavalerilor Templieri, arătând întregul scenariu prin care liderii politici și religioși ai vremii au contribuit la executarea templierilor și jefuirea bogățiilor strânse de aceștia de-a lungul timpului.

carte


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină  •  
  •  
  •  

1 Comment on O nouă carte răstoarnă istoria oficială a Cavalerilor Templieri

  1. Se spune ca unul dintre fondatorii templierilor ar fi fost un anume André de Montbard; cel care a redactat “Regula” ordinului a fost Bernard de Clairvaux care, poate nu intimplator, era nepotul lui … André de Montbard.Si uite asa, sapind in adincime, se poate concluziona (la o prima vedere) ca ordinul nu era decit o afacere de familie …

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii