Noutăți

O nouă aberație a neomarxismului cultural: Brandul Lewis a creat haine pentru copii de genul “NEUTRU”. Cică “BĂIAT” sau “FATĂ” sunt stereotipuri învechite!!!

Adevarul: Brandul englezesc John Lewis a lansat o gamă de haine pentru copiii „de gen neutru“, devenind primul producător de haine din ţară care elimină etichetele clasice, „băieţi“ şi „fete“.

Potrivit telegraph.co.uk, reprezentanţii brandului explică această schimbare prin faptul că nu doresc să „consolideze stereotipurile de gen“ în îmbrăcămintea pentru copii, astfel că, de-acum înainte, va exista eticheta „unisex“ pe toate hainele dedicate acestora, de la bebeluşi până la cei cu vârste de 14 ani. Doar uniformele şcolare au rămas „de băieţi“ şi „de fete“, însă e foarte probabil ca şi acestea să devină, curând, „unisex“.

Caroline Bettis, şefa departamentului de îmbrăcăminte pentru copii de la John Lewis, a declarat: „Nu vrem să întărim stereotipurile de gen în cadrul colecţiilor noastre John Lewis. În schimb, dorim să oferim clienţilor noştri mai multe posibilităţi de alegere şi varietate, astfel încât părintele sau copilul să poată alege ceea ce ar dori să poarte. (…)  În conformitate cu această schimbare, politica noastră este să nu mai specificăm zone sau să folosim semne care spun «fete» sau «băieţi», în magazinele noastre“.

Împotriva mesajelor de tip: băieţii sunt „eroi“,  fetele sunt „frumoase“

Este foarte probabil, scrie telegraph.co.uk, ca reprezentanţii brandului să se fi consultat în prealabil cu  „Let Clothes be Clothes“, un grup de activişti care evidenţiază stereotipurile de gen în îmbrăcămintea copiilor. De altfel, activiştii au lăudat iniţiativa brandului, pe care a considerat-o „fantastică“. Totuşi, aceştia susţin că mai există multe alte companii care folosesc aceleaşi slogane fixe, învechite, stereotipice pentru haine şi speră să fie lansate tot mai multe game de haine unisex.

Citeste mai mult: adev.ro/ovnxtw


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii