Noutăți

O mini-turbină eoliană pentru fiecare casă. Doi indieni au creat o turbină eoliană ce nu costă mai mult decât un smartphone performant!

Panourile solare, care furnizează locuințelor și clădirilor de birouri o parte din energia electrică de care au nevoie, nu mai sunt o raritate. Doi frați din India s-au gândit să facă și energia eoliană ceva mai accesibilă gospodăriilor obișnuite, pentru producerea energiei electrice. Ei au dezvoltat o turbină eoliană pe care speră să o producă la un preț de circa 750 de dolari, fiind accesibilă pentru categorii destul de largi de cumpărători.

d

Noua turbină are dimensiunile unui ventilator. Cei doi întreprinzători spun că posesorul unei astfel de mini-turbine eoliene va beneficia de energie electrică gratuită pentru toată casa, vreme de 20 de ani, atât fiind durata de viață a unui astfel de dispozitiv. Sau, măcar, de reducerea sumelor de pe facturi, în cazul în care energia produsă de către mini-turbină nu poate asigura chiar tot necesarul locuinței. Turbina eoliană creată de către indieni beneficiază deja de o recunoaștere internațională. A fost listată în Top 20 Cleantech Innovations, în India.

b

Anul trecut, startup-ul creat de către cei doi frați, numit Avant Garde Innovations, a fost singura companie indiană din domeniul „energiei curate” invitată la cea de-a șaptea ediție a formului Clean Energy Ministerial, în Silicon Valley. Cei doi intenționează să-și lanseze turbina în producție în lunile următoare. Se pare că a venit vremea ca fiecare gospodărie să aibă propria mini-turbină eoliană, cel puțin acolo unde există vânt suficient.

Sunt mulți cei care și-ar dori o locuință independentă energetic, iar procurarea unei astfel de turbine poate însemna un mare pas înainte spre realizarea unui astfel de deziderat!

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: inhabitat.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on O mini-turbină eoliană pentru fiecare casă. Doi indieni au creat o turbină eoliană ce nu costă mai mult decât un smartphone performant!

  1. Un link ajutator spre aceasta inventie.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii