Noutăți

O mașină proiectată special pentru drumurile din orașele aglomerate. Ce calități are?

În aproximativ 50 de ani, trei sferturi din populația lumii va trăi în așezări urbane, lucru ca va duce la o dublare, dacă nu chiar triplare a numărului de mașini. Acum, marea majoritate a producătorilor se orientează spre dezvoltarea de soluții electrice, iar cei de la Shell nu se lasă mai prejos. Conceptul de „Car City Shell”, propus acum de prestigioasa companie cu sediul la Haga, este menit să minimizeze consumul de energie. Această mașină a viitorului se bazează pe conceptul de “co-engineering”.

“Am decis să construim o mașină de la zero, o soluție practică pentru orașele moderne”, a declarat Gordon Murray, designer în cadrul proiectului.

masinaoras2

Potrivit proiectului, mașina urbană are o autonomie de aproximativ 1000 de kilometri, va atinge viteze maxime de 110 kilometri pe oră și va cântării 550 de kilograme. O caracteristică unică a acestui automobil futurist este că îmbarcarea se va face prin deschiderea trapei superioare, similare unui bolid de formula 1. În plus, automobil va avea în locul clasicelor oglinzi retrovizoare, ecrane LCD, care vor reda cu ajutorul unor camere de luat vederi amplasate pe mașină, imagini în timp real din trafic. Ca și caracteristici, vehiculul va avea 1.5 metri înălțime, 2.5 metri lungime și 1.3 metri lățime.

 

masinaoras


masina electrica

sursa: dailymail.co.uk

traducere și adaptare: Radu Ungureanu
Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii