Noutăți

O mașină de 2 de tone a trecut peste un pod de hârtie fără a-l strica (video)

Deși pare imposibil, o mașină care cântărește peste 2000 de kg a reușit să traverseze un pod construit doar din hârtie. Evenimentul de la Suzhou, China, a marcat 45 de ani de la lansarea primului Land Rover. Podul a fost construit special pentru eveniment și cei implicați în demonstrație susțin că nu au fost folosite niciun fel de adezivi speciali care să susțină întărească podul.

Pentru construcția podului au fost folosite 54,390 de coli de hârtie, furnizate de producătorul britanic James Cropper PLC, iar construcția sa a durat trei zile.

“Structuri de hârtie capabile să susțină oamenii au mai fost construite în trecut, însă niciodată nu s-a încercat construirea unui pod din acest material pentru a fi traversat de o mașină.”, susține Steve Messam, proiectant al construcției.

Podul a fost construit folosind suporturi de lemn capabile de a sprijini presiunea dată de construcții în formă de arc. După ce hârtiile au fost puse, suporturile de lemn au fost îndepărtate. Rampa a avut un unghi de 34,7 grade.

sursa:daylimail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii