Noutăți

O lume de poveste – Minunatele prespapieuri de sticlă create de artistul Paul Joseph Stankard au ajuns în cele mai mari muzee (Galerie foto)

  •  
  •  
  •  

Aceste prespapieuri cu grădini miniaturale încorporate în sticlă sunt create de artistul din New Jersey Paul Joseph Stankard, considerat părintele prespapieului modern în sticlă.

Stankard a început să producă aceste minunate obiecte de artă în garajul său, în timp ce se afla în concediul de creștere al copilului. Primele prespapieuri au fost expuse spre vânzare pe o faleză din Atlantic City, New Jersey. Întâmplarea a făcut ca prin zonă să treacă Reese Palley, critic de artă, care s-a decis să-i cumpere produsele și să-l angajeze pe Stankard pentru a-i produce aceste grădini, în serie.

La începutul anilor 1960, prespapieurile realizate de alţi producători americani prezentau flori artificiale viu colorate, care nu aveau corespondenţă botanică exactă. Stankard a lucrat cu flori care arată mult mai natural şi mai realist iar operele sale au început să uimească o lume întreagă.

Stankard, este acum un artist apreciat la nivel internațional fiind creditat cu schimbarea statutului prespapieului de sticlă din “meşteşug”, în “artă plastică”.

Lucrările sale sunt expuse în mai mult de 60 de muzee din întreaga lume, inclusiv la Muzeul Metropolitan de Arta din New York sau Muzeul Luvru din Paris.

paul-joseph-stankard-10[6] paul-joseph-stankard-9[2] paul-joseph-stankard-8[2] paul-joseph-stankard-3[2] paul-joseph-stankard-2[2] paul-joseph-stankard-1[2] paul-joseph-stankard-7[5] paul-joseph-stankard-6[5] paul-joseph-stankard-5[5] paul-joseph-stankard-4[6]

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii