Noutăți

O invenție românească de excepție, premiată cu aur la Geneva, a intrat și în dotarea armatei americane… VIDEO

 •  
 •  
 •  

Așa cum ne-au obișnuit, românii se află în topul inventatorilor la nivel mondial, inteligența nativă a națiunii noastre spunându-și cuvântul… Din păcate, multe dintre invențiile noastre sunt achiziționate rapid de companiile străine, “Statul Român” neavând nicio strategie de valorificare a acestora în folosul României.

Acest lucru nu este valabil însă în toate situațiile. Există și inventatori care își păstrează licența invențiilor proprii și găsesc și resursele pentru punerea lor în valoare. Acesta este și cazul invenției “RoboScan 2M Aeria” – singurul scaner de avioane din lume, aparținând firmei MBTelecom SRL din București, invenție premiată cu aur în anul 2013 la Geneva, cea mai mare și mai prestigioasă competiție de inventică din lume. Mai mult decât atât, această distincție marchează și un record al acestui salon, firma românească MBTelecom fiind singura care a reusit să își adjudece Marele Premiu de doua ori în istoria de 41 de ani a Salonului de Invenții de la Geneva.

Potrivit Pro Tv, “Produsul Roboscan Aeria este o tehnologie unica in prezent in lume, care poate radiografia in cateva minute fuzelajul si aripile unui avion, cu scopul de a identifica orice obiecte de contrabanda sau amenintare aflate la bord sau ascunse in cavitatile tehnice ale avionului. Ca aplicatie militara, scannerul poate diagnostica in timp foarte scurt si aparatele de zbor mitraliate, cu scopul de a determina rapid daca acscaner de avioaneestea mai pot zbura in deplina siguranta sau necestia interventii urgente.

La realizarea acestui produs de mare complexitate a lucrat timp de 4 ani un colectiv interdisciplinar coordonat de Mircea Tudor, presedinte al MBTelecom SRL si al CEECAI, colectiv care cuprinde peste 20 de specialisti in fizica nucleara, electronica industriala, software, automatizari, actionari hidraulice, structuri mecanice, tehnica automobilului, transmisie si procesare de date.

Investitia in cercetare a depasit 8 milioane de euro si deschide calea unor proiecte noi de cercetare pentru explorarea intregului potential de solutii tehnologice si arii de aplicatii in cadrul unei familii de produse cu marca FABRICAT IN ROMANIA.”

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

5 Comments on O invenție românească de excepție, premiată cu aur la Geneva, a intrat și în dotarea armatei americane… VIDEO

 1. “În momentul în care ieși în piața internațională cu o tehnologie foarte avansată cu eticheta Swiss Made ai deja un plus de atractivitate pentru clienții potențiali“, explică Mircea Tudor decizia de a deveni primul investitor român în Elveția
  Sursa: http://www.forbes.ro/articles/mircea-tudor-mbt-scanarea-avioanelor-va-fi-obligatorie-pentru-aeroporturile-din-toata-lumea-35509

 2. Si cu ce bani ar cumpara statul roman inventiile cetatenilor lui si ce ar face apoi cu ele, statul nefiind proprietar, intermediar ori negustor. Ati ramas cu clisee mentale inca din vremea comunistilor. Inventia apartine lui Mircea Tudor, atunci el o valorifica asa cum poate si cum pofteste, statului ramanandu-i sa se laude cu medaliile sportivilor si ale inventatorulor romani.

 3. Merci ptr acest articol. M-a incurajat mai mult sa apar sub drapet Britanic in 2017 la salonul de inventica Geneva.

 4. Mi-e rusine ca sunt roman ! Plec din tara definitiv !!!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii