AIM radionica curs online

Noutăți

O hartă egipteană a lumii de dincolo, prima carte ilustrată din lume…

Până și cei care știu foarte puține despre Egiptul Antic au auzit de celebra „Carte a morților”. Recent, cercetătorii au descoperit un text similar, dar mult mai vechi, denumit „Cartea celor două căi”. Acest text este cea mai veche carte ilustrată descoperită vreodată.

Egiptologii au găsit fragmente dintr-o carte ilustrată, al cărei scop era să ajute sufletele celor decedați să ajungă în Rostau – lumea subpământeană unde domnea Osiris, zeul egiptean al morții.

În 2012, ghidată de arheologul Harco Willems, de la Universitatea din Leuven, Belgia, o echipă de cercetători a investigat unul dintre cele cinci puțuri funerare situate în interiorul complexului.

La șase metri adâncime, echipa a descoperit rămășițele unui sarcofag ce părea neatins, în ciuda faptului că situl fusese călcat de jefuitorii de morminte și cercetat și de alți arheologi. Judecând după rămășițele din sarcofag și după poziționarea acestuia, mormântul aparținea unei femei din clasa superioară, pe nume Ankh, care era înrudită cu un înalt oficial guvernamental.

Citește mai mult: Incredibilia


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii