Noutăți

Ingenios – O hartă a lumii, realizată din pământ și piatră la marginea unui lac din Danemarca. Galerie foto

  •  
  •  
  •  

Harta lumii de pe malul lacului Klejtrup, Danemarca, este construită din pământ, pietre și iarbă, și acoperă o suprafață totală de 4.000 de metri pătrați. Este opera unui singur om – Søren Poulsen, care și-a petrecut timpul liber din  ultimii 25 de ani din viața sa construind-o. 

Søren Poulsen, s-a născut în Danemarca în 1888. După ce a petrecut o parte din viața sa în America, a revenit în satul natal, iar în anul 1943 a început să lucreze la drenarea pajiștilor din jurul localității, moment în care a găsit o piatră în formă de forma Italiei. Inspirat de aceasta, în anul următor, în plină iarnă, cu ajutorul unor unelte rudimentare, Poulsen a început să creeze cu ajutorul pietrelor formele continentelor pe suprafața lacul din sat.

A continuat să lucreze la această inedită hartă până în anul 1969, când a decedat. Hartă finală măsoară 45 de metri pe 90 de metri și a fost construită în întregime la scară: 111 kilometri  corespund cu 27 de centimetri pe hartă. Astăzi, Verdenskortet ved Klejtrup Sø, cum se numește aceasta în daneză (Harta lumii de la Lacul Klejtrup) este o atracție foarte populară în zona Viborg.

harta lumii 2

 

worldmap-klejtrup-3[6]

harta lumii 3

worldmap-klejtrup-7[2] worldmap-klejtrup-5[2] worldmap-klejtrup-6[2] worldmap-klejtrup-8[6]

harta lumii

sursa: http://www.atlasobscura.com/places/verdenskortet

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii