Noutăți

Ingenios – O hartă a lumii, realizată din pământ și piatră la marginea unui lac din Danemarca. Galerie foto

Harta lumii de pe malul lacului Klejtrup, Danemarca, este construită din pământ, pietre și iarbă, și acoperă o suprafață totală de 4.000 de metri pătrați. Este opera unui singur om – Søren Poulsen, care și-a petrecut timpul liber din  ultimii 25 de ani din viața sa construind-o. 

Søren Poulsen, s-a născut în Danemarca în 1888. După ce a petrecut o parte din viața sa în America, a revenit în satul natal, iar în anul 1943 a început să lucreze la drenarea pajiștilor din jurul localității, moment în care a găsit o piatră în formă de forma Italiei. Inspirat de aceasta, în anul următor, în plină iarnă, cu ajutorul unor unelte rudimentare, Poulsen a început să creeze cu ajutorul pietrelor formele continentelor pe suprafața lacul din sat.

A continuat să lucreze la această inedită hartă până în anul 1969, când a decedat. Hartă finală măsoară 45 de metri pe 90 de metri și a fost construită în întregime la scară: 111 kilometri  corespund cu 27 de centimetri pe hartă. Astăzi, Verdenskortet ved Klejtrup Sø, cum se numește aceasta în daneză (Harta lumii de la Lacul Klejtrup) este o atracție foarte populară în zona Viborg.

harta lumii 2

 

worldmap-klejtrup-3[6]

harta lumii 3

worldmap-klejtrup-7[2] worldmap-klejtrup-5[2] worldmap-klejtrup-6[2] worldmap-klejtrup-8[6]

harta lumii

sursa: http://www.atlasobscura.com/places/verdenskortet

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii