Noutăți

O fisură lungă de peste trei kilometri și lată de 3 metri apărută în Arizona îi bulversează pe oamenii de știință (video)

  •  
  •  
  •  

O fisură lungă de 3,2 km a apărut în deșertul din Arizona, bulversându-i pe oamenii de știință. Fisura a fost descoperită pentru prima dată cu ajutorul unor imagini obținute de către geologul Joseph Cook, cu ajutorul Google Earth. Ceea ce este și mai grav, fisura continuă să se extindă, iar oamenii de știință sunt puși în încurcătură.

“Când am văzut primele imagini de la Google Earth nu am realizat proporțiile acestei fisuri care nu numai că are o lungime de 3,2 km însă și o lățime de 3 metri. Sunt sigur că lungimea fisurii va crește în timp, acum vedem doar fisura de la suprafață a ceea ce s-a prăbușit în adâncuri. Fisura de bază cu siguranță este mai lungă “, a declarat geologul Jeanna Bryner pentru Live Science.

Fisura este situată în zona Tator Hills, la doar 20 km sud de orașul Arizona. Fenomenul ar putea reprezenta o amenințare dacă o să se extindă. Nu este clar ce a cauzat fisura, se bănuiește doar că vinovat ar putea fi ploile abundente căzute între 2014 și 2016. Pentru a investiga cauza, oamenii de știință vor trebui să cerceteze rocile sedimentare din zonă în încercarea de a descoperi eventualele dovezi ale ploilor torențiale căzute în perioada mai sus menționată.

sursa: sciencealert.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on O fisură lungă de peste trei kilometri și lată de 3 metri apărută în Arizona îi bulversează pe oamenii de știință (video)

  1. cetățeanul tulburat // 10 februarie 2017 at 17:10 // Răspunde

    Lungimea…lățimea…și adâncimea de 10 metri prin unele locuri…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii