Noutăți

O filmare în premieră cu un Elan complet alb, extrem de neobișnuit, a devenit virală pe internet. Potrivit statisticilor, în lume s-ar găsi doar 50 de astfel de mamifere

Elanul este un mamifer sălbatic care trăiește în pădurile din emisfera nordică, în zona temperată și subarctică, acoperind un areal ce cuprinde Scandinavia, Siberia și jumătatea nordică a Americii de Nord. Masculii își pierd coarnele toamna târziu, după sezonul de rut. O nouă pereche de coarne va crește primăvară. Creșterea coarnelor durează între trei și cinci luni.

Coarnele se numără printre organele cu cea mai rapidă creștere din lumea animală. Inițial au un strat de piele ce se descuamează când coarnele ajung spre dimensiunea maximă. În medie, un adult are între 1.8–2 m înălțime la umărul anterior. Masculii cântăresc între 380–500 kg iar femelele între 250–350 kg. Blana este de culoare închisă, însă nu este și cazul acestui exemplar surprins de camerele de filmat în Scandinavia, la granița dintre Norvegia și Suedia.

Potrivit autorităților din regiunea Värmland, conform estimărilor, aici s-ar găsi o populație de circa 50 de elani de culoare albă. Un fapt interesant este că acești elani albi nu suferă de albinism, acea formă de dezordine congenitală hipo-pigmentară caracterizată de absența parțială sau totală a pigmentului natural. Biologul suedez Göran Ericsson a explicat pentru National Geographic că aceste animale fac parte din cadrul unei subspecii locale extrem de rare, despre care se cunosc foarte puține lucruri.

 

sursa: http://www.sciencealert.com/the-internet-is-freaking-out-over-this-bizarre-completely-white-moose

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii