Noutăți

O fetiță de 13 ani a scris istorie în patinajul mondial. A făcut ceea ce nicio patinatoare nu a reușit vreodată. Video:

ȘtirileProTv: La Campionatul Mondial de Juniori la Patinaj artistic, desfășurat în Bulgaria, rusoaica Alexandra Trusova a câștigat medalia de aur și s-a încoronat drept una dintre cele mai mari speranțe ale patinajului feminin mondial. Pentru prima dată în istoria patinajului feminin, o patinatoare a reușit două sărituri cvadruple, adică cu patru rotații. Este vorbă un Cvadruplu Salchow și un Cvadruplu Toeloop.

Pe lângă aceste două sărituri incredibil de dificile, Trusova a reușit alte 3 combinații de câte două sărituri triple – cele mai grele din codul de punctaj. A obținut pentru programul liber un scor tehnic de 92.35, un record absolut în patinajul feminin. Este mai mare decât cel realizat la Jocurile Olimpice de compatrioata sa Alina Zagitova, medaliată cu aur. Cele două se antrenează împreună la şcoala din Moscova a lui Eteri Tutberidze.

De ce este atât de important ce a reușit Trusova? Dacă în patinajul masculin, săriturile cvadruple au devenit ceva comun, este foarte greu pentru femei să le execute. Singura patinatoare din istorie care a reușit un cvadruplu Salchow a fost japoneza Miki Ando în 2008, într-o singură competiție oficială. De atunci nicio patinatoare nu a executat o cvadruplă într-o competiție oficială. Până la Trusova. Au fost câteva femei – senioare – care au exersat săritura, dar nu au reușit-o oficial.

 

Citește mai mult: ȘtirileProTv


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii