Noutăți

O familie s-a mutat la Cercul Polar de Nord și locuiește într-un dom geodezic. E cea mai ospitalieră casă construită într-o zonă neospitalieră! GALERIE FOTO

În limba norvegiană, Hjertefølger înseamnă „urmează-ți inima”. Rezultă, după cum vom vedea imediat, că familia Hjertefølger își merită numele pe deplin. Ei și-au urmat chemarea inimii. A rezultat ceva minunat! Poate că nu le-a fost prea ușor, inițial. Dar important este că vocea sufletului n-a fost ignorată. Nu este foarte lesne să trăiești în preajma Cercului Polar Arctic (de nord), dar sunt prea puține lucruri care stau în calea unui om care crede și îndrăznește. În fața unei familii formată din astfel de oameni rezistă încă și mai puține obstacole!

a
În urmă cu trei ani, familia Hjertefølger din Norvegia s-a mutat la Cercul Polar de Nord, acolo unde-și construiseră singuri o casă nemaipomenită. O casă de poveste, protejată de către un acoperiș… cu aspect SF. Casa familiei Hjertefølger are cinci dormitoare și este ocrotită de către un dom geodezic înalt de peste 7,5 metri. Ingenioasa construcție se află pe insula Sandhornøya, la nu mai puțin de 1000 de kilometri de Oslo, pe direcția nord.

c

Locuința adăpostită de către domul confecționat din sticlă și metal este construită din materiale ecologice, mai ales din argilă, lemn și nisip. Pereții casei contribuie la menținerea unei temperaturi adecvate în interior. Întregul ansamblu este conceput pentru a acumula căldura furnizată de către razele soarelui și a-i proteja pe membrii familiei de gerurile năpraznice și de vântul puternic ce se iscă în regiunea pe care au ales-o pentru a trăi. Casa este una eficientă energetic.

e

Din interiorul ingenioasei construcții, care îmbină modernul cu tradiția, este vizibilă, până departe, frumusețea sălbatică a peisajelor nordice. La vremea potrivită, locuința cu acoperiș semisferic de sticlă oferă posibilitatea extraordinară de a admira, pe îndelete și în deplin confort, luminile fascinante ale aurorei boreale. Ingrid Hjertefølger declară: „Ambianța casei este unică. (…) Înăuntru poți asculta liniștea.”

Este ceva de vis!

b

În interiorul domului s-a găsit loc și pentru o mini-grădină, în care familia Hjertefølger cultivă legume și câțiva arbuști fructiferi. Casa familiei Hjertefølger poate candida cu succes la titlul de cea mai ospitalieră casă dintre cele construite într-o regiune neospitalieră.

Dacă stăm puțin să cugetăm, nu poate exista noțiunea de „zonă neospitalieră”, atunci când ești acolo unde te-a adus chemarea inimii!

f

i

g

h

Autor: Tomi Tohăneanu

Sursă informații și foto: www.boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on O familie s-a mutat la Cercul Polar de Nord și locuiește într-un dom geodezic. E cea mai ospitalieră casă construită într-o zonă neospitalieră! GALERIE FOTO

  1. cristian c. n. // 4 ianuarie 2017 at 19:17 // Răspunde

    Mai rau e atunci cand trebuie sa stergi ferestrele.

  2. marku trage tare cu arku // 5 ianuarie 2017 at 11:06 // Răspunde

    Nu asta este problema….sunt condamnati sa traiasca precum hamsterii in borcan! vara sunt mii de tantari pe mp iar iarna gerurile fantastice de pana la -70′ te face sa fi ….un hamster la borcan!

  3. Era binevenit si filmuletul facut de ei https://www.youtube.com/watch?v=ivQpuddsPf4

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii