Noutăți

O fabrică abandonată din China, transformată în… hotel de lux. Cum arată astăzi? GALERIE FOTO

Se spune că „omul sfințește locul” iar acest vechi proverb este potrivit ca introducere a rândurilor ce urmează. Cu echipe de muncitori pricepuți, o finanțare adecvată, materiale de construcție moderne, o zonă industrială abandonată, inestetică, poate fi trasformată într-un veritabil paradis… de către un arhitect talentat. O companie de arhitectură din China a reușit să pună în valoare, într-un mod ingenios, o fabrică de zahăr aflată într-o zonă montană, în condițiile în care construcțiile ce aparținuseră acesteia fuseseră abandonate cu decenii în urmă.

Fabrica de zahăr a fost înființată în anii ’60, în apropierea unei zone naturale de o frumusețe excepțională, din regiunea Guangxi. În prezent, acolo unde până nu demult se aflau zidurile ruinate ale clădirilor fostului complex industrial poate fi admirat luxosul hotel Alila Yangshuo. Arhitecții au pus în valoare, pe cât posibil, vechile hale industriale, pe care le-au consolidat și recompartimentat, oferindu-le funcții noi, pe care nimeni nu și le-ar fi imaginat la vremea construirii fabricii, cu zeci de ani în urmă.

Pentru înfăptuirea transformării spectaculoase prin care a trecut fosta fabrică în care era procesată trestia de zahăr, arhitecții au combinat cu ingeniozitate și iscusință vechiul cu noul. Clădirea principală găzduiește, în prezent, recepția hotelului, o cafenea, un bar, o sală polivalentă, o galerie de artă și o bibliotecă spațioasă. Fosta zonă de încărcare a fabricii a fost transformată într-un bazin ce oglindește priveliștile de vis pe care le oferă operele create de către om și de către Natură.

terasa

Alila

 

scari

spatiu interior

alpinism

Astăzi, turiști din toată lumea vizitează locul ce a stat în părăsire ani la rând, pentru a se bucura de peisajul spectaculos, precum și de numeroasele mijloace de odihnă activă și de relaxare ce li s-au pus la dispoziție. Designul multora dintre camerele luxosului complex hotelier este concentrat pe comunicarea cu Natura. O clădire de mari dimensiuni din complex dispune de camere de lux cu balcoane private, ce oferă priveliști încântătoare ale munților din apropiere.

camera 3

sala

camera 4

munte

exterior 2

interior

exterior

hotel5

hotel 1

scara

fabrica

hotel 2

Surse: inhabitat.com, www.lemiami.com, latteluxurynews.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii