Noutăți

O explozie cosmică spectaculoasă va lumina cerul timp de aproximativ jumătate de an. Când va avea loc fenomenul unic pentru istoria modernă a Pământului?

În anul 2022 omenirea va fi martora unui eveniment astronomic extrem de rar, coliziunea a două stele și formarea unei supernove. Cantitatea de energie emisă de această explozie este atât de mare încât fenomenul vizibil cu ochiul liber va fi de 10.000 de ori mai strălucitor decât orice altă stea aflată pe bolta cerească. Stelele care se ciocnesc se află la o distanță de 1.800 de ani lumină față de Terra, ceea ce înseamnă că explozoa a avut loc pe vremea împăratului roman Septimius, însă lumina degajată de explozie va fi vizibilă de pe planeta noastră de abia între anii 2021-2022.

Acum, aceste două stele de abia se zăresc cu ochiul liber în constelația Cygnus. Timp de aproximativ jumătate de an, lumina noi supernove va fi una dintre cele mai luminoase stele de pe cer, urmând ca ulterior să își reducă din intensitatea iar în cel mult doi ani să ajungă să degaje o lumină similară cu a altor stele.

noapte

 

Este pentru prima data când oamenii de știință au prezis nașterea unei noi stele, iar astronomii din Marea Britanie au declarat ca va fi un eveniment fascinant și important pentru omenire. Descoperirea a fost anunțată în mod oficial vineri, în cadrul unei conferințe de presă, care a coincis cu Epifania, sărbătoarea creștină care comemorează vizita celor trei magi, care au urmat steaua din Betleem pentru a asista la nașterea lui Iisus.

Supernovele sunt extrem de luminoase și cauzează o explozie de radiații care adesea este mai strălucitoare decât o întreagă galaxie, înainte de a dispărea.

sursa: telegraph.co.uk

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on O explozie cosmică spectaculoasă va lumina cerul timp de aproximativ jumătate de an. Când va avea loc fenomenul unic pentru istoria modernă a Pământului?

  1. Normal! Cercetatorii britanici! :))))))))))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii