Noutăți

O echipă de liceeni vrea să combată depresia cu o aplicație pentru smartphone

O echipă de liceeni de la Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu din Capitală a conceput o aplicație smartphone ce vine în sprijinul persoanelor care suferă de depresie sau anxietate. Proiectul elevilor a obținut primul loc în cadrul competiției Social Innovation Relay (SIR), organizată de Junior Achievement (JA) România, în parteneriat cu NN România și Hewlett-Packard (HP).

image_16
Echipa, formată din elevii Alexandru Amarandei-Stănescu, Valentin Bucur, Alexandru Sasu și Matei Dimitrie Tița, sub coordonarea doamnei profesoare Cristiana Popescu, și-a propus să determine utilizatorii să își schimbe percepția și comportamentul cu ajutorul unor citate, provocări și imagini motivaționale furnizate de Best Buddy și adaptate la profilul fiecărui utilizator. Aplicația va fi realizată cu sprijinul unor psihologi și va putea fi instalată gratuit de orice posesor de smartphone.
           

Am observat ca tot mai mulți oameni din jurul nostru sunt triști sau deprimați și am vrut să găsim o modalitate de a-i ajuta să-și schimbe starea de spirit. Am gândit aplicația ca pe un prieten. Fiecare utilizator va răspunde la un chestionar si va avea un profil virtual conectat la o bază de date ce va fi actualizată regulat. În funcție de starea emoțională, aplicația va interacționa cu utilizatorul prin imagini, citate motivaționale și prin intermediul unor teme de lucru realizate cu ajutorul unor psihologi”, a spus Alexandru Sasu, membru în echipa Buddy Apps.

El participă azi, 27 mai, împreună cu colegii lui, la finala internațională a competiției, ce implică echipe din Bulgaria, China, Filipine, India, Olanda, Singapore și Spania. De asemenea, elevii vor fi premiați pe scena Ateneului Român la Gala “Investește în Educație! – Business Hall of Fame”.

Sigla_Junior_aprilie_2007

Peste 30 de elevi din București, Câmpulung Moldovenesc, Galați, Giurgiu și Iași au participat la finala națională SIR, prezentându-și proiectele de antreprenoriat social în fața juriului, format din reprezentanți JA România, NN România și HP.

Competiția face parte din proiectul educațional Social Innovation Relay, implementat la nivel internațional de Junior Achievement în parteneriat cu NN si HP. SIR provoacă elevii să gândească în echipă și să formuleze soluții viabile pentru rezolvarea unor probleme sociale reale identificate de ei in comunitate, în domeniile educație, sănătate, incluziune socială, dezvoltarea nivelului de trai și sustenabilitate.

Junior Achievement Romania este o organizație non-profit fondată în anul 1993 și este parte a Junior Achievement Worldwide®, USA și Junior Achievement-Young Enterprise, Europe.

sursa: Colegiul Național de Informatică Tudor Vianu

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii