AIM radionica curs online

Noutăți

O descoperire arheologică importantă – Biserica paleocreștină din Regatul nord-african Aksum

O biserică paleocreștină datând din perioada regatului Aksum, care a cunoscut apogeul dezvoltării şi s-a impus ca putere regională în perioada 80 î.Hr – 825 d.Hr., a fost descoperită recent într-un sit arheologic din nordul Etiopiei, relatează livescience.com.

Descoperirea oferă mai multe informaţii despre vechiul regat Aksum – o civilizaţie nord-africană relativ puţin cunoscută care s-a convertit la creştinism în secolul IV. Arheologii au descoperit biserica, construită în stil roman, în timpul săpăturilor în situl oraşului îngropat Beta Samati.

Acest oraş, al cărui nume înseamnă “casa tuturor” în dialectul etiopian Tigrinya, făcea parte din vechiul regat cu capitala la Aksum, oraș celebru pentru biserica Sfânta Maria din Sion, locul unde ar fi păstrat Chivotul legământului, în care s-ar afla tăbliţele cu cele 10 porunci primite de Moise pe muntele Sinai.

Regatul Aksum era un partener important de comerţ al Imperiului Roman, datorită locaţiei sale în apropierea Mării Roşii, de-a lungul unei rute comerciale antice spre India.

Numele acestui regat a fost însă demult uitat, existând foarte puţine menţiuni în cărţile de istorie.

Unul dintre lucrurile pe care le facem este să încercăm să schimbăm acest lucru“, a susţinut arheologul Michael Harrower de la Universitatea John Hopkins din Baltimore.

Citește mai mult: RFI


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii