Noutăți

O declarație a lui Trump a adus pierderi de 24,6 miliarde de dolari pentru Big Pharma. Iată ce a spus…

 •  
 •  
 •  

Orice discurs al lui Trump de pe poziția de președinte al SUA are puterea unui tunet, cu efecte în cele patru zări. Dacă victoria lui Trump i-a adus lui George Soros o pierdere de un miliard de dolari, o declarație făcută acum două zile de noul președinte, declarație care a ținut doar 42 de secunde, a lovit ca un tsunami industria farmaceutică din Statele Unite, aducând companiilor farmaceutice pierderi de 24,6 miliarde de dolari…

Declarația președintelui vine la puțină vreme după ce l-a pus pe unul dintre cei mai vehemenți critici ai vaccinării, Robert F. Kennedy Jr, în fruntea comisiei care verifică siguranța vaccinurilor.

Dar iată ce a spus Donald Trump, conform ActiveNews.ro„Trebuie să facem astfel încât să readucem în țară industria farmaceutică. (Unele companii au sediul în afara SUA pentru a nu plăti taxe -n.n). Industria noastră farmaucetică a fost dezastruoasă. Pleacă în toate direcțiile. Ei ne produc medicamentele, dar în mare măsură, nu le mai produc aici. Și altă chestiune ce trebuie s-o facem este să creăm o nouă procedură de licitație pentru industria farmaceutică, pentru că ei scapă de crimă cu fața curată. Industria pharma are parte de mult lobby, de mulți lobby-iști, multă putere. Și există foarte puțină licitație pentru medicamente. Suntem cel mai mare cumpărător de medicamente din lume și totuși nu avem proceduri de licitație corecte. Trebuie să începem să licităm, o să economisim miliarde de dolari într-o scurtă perioadă de timp”

Dezastrul este anunțat de publicația Fortune care nominalizează cele nouă companii uriașe care au suferit pierderi masive,în chiar ziua duscursului: Johnson and Johnson, Pfizer, Merck, Amgen, AbbVie, Bristol-Myers Squibb, Gilead, Celgene și Eli Lilly.

În termeni financiari, cele nouă companii înregistrau o capitalizare de peste 900 de miliarde de dolari înainte de discursul lui Trump, iar pierderea de 24,6 miliarde reprezintă aproximativ 3% din acea valoare…

***

Poate cea mai gravă acuzație care li se aduce companiilor farmaceutice este aceea că nu pot fi trase la răspundere pentru consecințele efectelor secundare pe care le au medicamentele asupra oamenilor, că omoară și scapă cu fața curată! Un lucru pe care îl știm cu toții. Este suficient să ne gândim la copiii care au murit sau au ajuns autiști în România, spre exemplu, din cauza vaccinurilor, în condițiile în care nicio companie farmaceutică nu a suportat vreo consecință. Cu alte cuvinte, BIG PHARMA ne poate otrăvi cum vrea, poate să sterilizeze populația dacă își propune, și nimeni nu o poate trage la răspundere. Să sperăm că lucrurile se vor schimba!

Adrian Albu

Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


 •  
 •  
 •  

9 Comments on O declarație a lui Trump a adus pierderi de 24,6 miliarde de dolari pentru Big Pharma. Iată ce a spus…

 1. Adrian Albu traduce si scrie foarte prost gramatical

 2. Mircea Vladut // 14 ianuarie 2017 at 21:11 // Răspunde

  În aceeași idee, ce pierderi a provocat în 1990 economiei românești declarația lui Petre Roman, care a spus ca industria românească e un morman de fier vechi?

 3. cetățeanul tulburat // 14 ianuarie 2017 at 23:02 // Răspunde

  Petre Roman ca și iliescu ca și Brucan ca și mulți alții din gașca lor care au furat puterea în 89 cu toții au fost cumpărați de Soros.

 4. Eah! Baietii isi permit sa dea in farma pentru ca aceasta nu mai este, probabil, de actualitate. Urmatorul razboi va fi cu mult mai “eficient”.
  Brrr!
  Sa fie la ei acolo si la neamu’ lor!

 5. Ţelul corect al industriei farmaceutice ar trebui să fie – PARADOXAL – falimentul. Ei trebuie să producă acele medicamente care să însănătoşeze populaţia până dispare nevoia de medicamente pentru că devine sănătoasă. În reaalitate, industria farmaceutică produce medicamente pentru a menţine starea de bolnav şi dependent de alte meddicamente.

 6. Ai scris despre “copiii care au murit sau au ajuns autiști în România cauza vaccinurilor”. Ia spune mai departe, ca nu arati de unde pana unde ai ajuns la asta. O citesti si citezi pe Steer?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii