Noutăți

O comoară din aur cu peste 2000 de spirale neobișnuite a fost descoperită în Danemarca

O comoară cu 2.000 de spirale de aur delicate, care datează din Epoca Bronzului, a fost descoperită recent în Danemarca. Acestea au o vechime de 3000 de ani și sunt realizate din sârmă subțire de aur, aplatizată. Au fost găsite în timpul unei excavări în orașul Boeslunde.

 

spirale aur

Arhelogii nu sunt siguri la ce foloseau acestea. ”Poate că spiralele au fost ataşate de corzi care au servit ca un mic breton pentru o pălărie sau o umbrelă de soare. Poate că au fost împletite în păr sau brodate pe un costum. Adevărul este că nu ştim, dar tind să cred că au făcut parte din veștimentele unui preot rege.”, este de părere Flemming Kaul, de la Muzeului Naţional din Danemarca şi unul dintre cei care le-a descoperit.

spiraleaur2

Indiferent dacă spirale au făcut parte dintr-un costum sau nu, dovezile sugerează că site-ul Boeslunde ar fi fost un loc sacru unde oamenii veneau pentru a oferi daruri zeilor. Potrivit BBC News, Boeslunde a fost mult timp o sursă bogată de artefacte din epoca bronzului.

 

sursa: http://www.huffingtonpost.com/entry/bizarre-bronze-age-gold-spirals-unearthed-in-denmark_55a40780e4b0a47ac15d0386?utm_hp_ref=science


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on O comoară din aur cu peste 2000 de spirale neobișnuite a fost descoperită în Danemarca

  1. Seamana mai curand cu spanul rezultat dintr-o prelucrare foarte fina a unei bucati de aur masiv, cu niste unelte poate ceva mai sofisticate pentru timpurile respective (ceva asemanator unui strung manual…). Asta asa, la prima vedere si de pe pozitia unui nespecialist.

  2. Si eu am zis ca e span, dar daca ei spun ca e sarma aplatizata, asta se face prin batere, alta tehnologie (nicovala+ciocan), usor de constatat. Daca arheologii zic ca a fost initial sarma, atunci asa a fost.

  3. Preda Mihailescu // 28 mai 2017 at 1:21 // Răspunde

    Iata de ce isi spuneau Danezii “Dacia” pana la 1400 … 🙂

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii