Noutăți

O casă ciudată din piatră – monument de arhitectură unicat în Portugalia. Video

Casa do Penedo, cunoscută și sub numele de Castelul de piatră sau Casa de Piatră, este un monument de arhitectură situat între orașele Celorico de Basto și Fafe, în nordul Portugaliei, în munții Fafe. Casa Do Penedo este tradusă în limba engleză drep Cliff House – Casa de pe deal. A primit acest nume deoarece a fost construită pe un deal, din patru bolovani mari de granit, care servesc ca fundament, la care s-au adăugat pereții și tavanul. Construcția sa a început în 1972 și a durat aproximativ doi ani, până la finalizarea acesteia în 1974.

800px-1568_-_240411_-_Parte_posterior_de_la_Casa_do_Penedo
Inginerul care a construit Casa do Penedo este tot din nordul Portugaliei, din orașul Guimarães. Reședinta a fost inițial folosită de proprietarii săi drept o destinație de vacanță. Imobilul construit pe două etaje, deține un șemineu și o piscină realizată într-ununl din bolovanii care alcătuiesc structura de bază a casei. Camerele au mobilier de piatră, scări și balustradă din bușteni. Ferestrele sunt făcute din geam antiglonț și ușa este din oțel. Astăzi, Casa de Penedo este un mic muzeu de relicve și fotografii din propria sa istorie.

2EB0C2C800000578-3329206-Once_used_as_a_holiday_home_by_a_family_the_house_has_become_a_g-a-21_1448457110944
Imobilul este situat în apropierea unei ferme specializate în energia electrică eoliană. Cu toate acestea, nu există curent electric în interiorul casei. Datorită designului său neobișnuit și a integrării sale în natura înconjurătoare, clădirea a devenit o atracție turistică, numărul vizitatorilor fiind într-o continuă creștere. Datorită popularității de care dispune azi, casa a apărut și într-un film de lung metraj portughez „Moon” (Luna).

2EB00D5D00000578-3329206-image-a-11_1448196200464

traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: forbes,com, dailymail.uk, atlasobscura.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii