Noutăți

O călătorie în interiorul corpului uman și o lecție de biologie la Muzeul Paraziţilor din Tokyo

În capitala niponă, Tokyo, există multe puncte de atracție. Printre acestea este și muzeul parazitologic, unde sunt expuse 300 de specii de paraziți. A fost deschis în 1953, adică acum 66 de ani, dar abia acum a devenit faimos datorită rețelelor de socializare.

Este mai mult decât un muzeu; este o călătorie în interiorul corpului uman și o lecție de biologie. Pe lângă cei mai cunoscuți paraziți, cum sunt păduchii sau viermii intestinali, la muzeul din Tokio vizitatorii află și cum pot ajunge să fie afectați de paraziți.

Hrana de bază din arhipelagul nipon este peștele, de multe ori consumat crud. Aceasta este principala cauză a infestărilor.

Un alt purtător al unui vierme care se cantonează fie la inimă fie la ficat este țânțarul. Insecta infectează oamenii cu parazitul care produce malaria sau filarioza.

Interesul pentru aceste nevertebrate sau insecte care parazitează corpul uman este din ce în ce mai mare în ultima vreme și asta pentru că s-a descoperit că există o legătură între parazitozele nedescoperite la timp și anumite maladii.

Sunt expuse doar 300 de specimene, dar muzeul are depozitate peste 60 de mii. În muzeu există informații amănunțite despre acestea.

Mulți turiști habar nu aveau că în țările în curs de dezvoltare, din Africa, de exemplu, paraziții constituie una dintre principalele cauze a mortalității.

 

Sursa: Stiri TVR


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii