Noutăți

O armă pentru războiul viitorului: a fost concepută drona ce poate fi echipată cu un lansator de grenade ori cu o pușcă de asalt

O companie americană a creat o dronă ce poate fi dotată cu orice fel de armament ușor, inclusiv cu o pușcă de asalt sau un aruncător de grenade. Drona, numită TIKAD, este concepută spre fi utilizată pentru anihilarea soladaților inamici, precum și a teroriștilor. Dispozitivul, ce poate fi ghidat de la distanță, a fost creat pentru uzul forțelor armate ale SUA, însă, având în vedere calitățile sale, a fost comandată și de către armata israeliană.

Noua dronă militară produsă de către Duke Robotics, un start-up din Florida, este dotată cu un sistem ingenios de atenuare a reculului și poate transporta, în condiții normale, o greutate de 10 kg, constând în armament și muniție. Drona de la Duke Robotics are marele avantaj de a putea fi utilizată în zonele greu accesibile unităților combative sau în perimetrele periculoase pentru soldați și poate identifica cu ușurință militarii inamici. Armata israeliană a testat, la zbor, noua dronă, după ce a echipat-o cu o pușcă de asalt ce avea o greutate de 13 kg. Încărcătura suplimentară nu a împiedicat deplasarea prin aer a aparatului.

d

e

Anul trecut, drona TIKAD a fost aleasă drept câștigătoare într-un concurs dedicat luptei antiteroriste, organizat de către Departamentul Apărării din SUA. Dispozitivul este util în operațiunile în care trebuie anihilați membrii grupărilor teroriste care au luat ostatici în zone urbane, ajutând la diminuarea riscurilor la care sunt expuși luptătorii antitero.

Drona militară americană este capabilă să ofere o imagine exactă a zonei de confruntare, precum și a poziției ori deplasării grupărilor inamice. În tentativele anterioare de fabricare a unor drone de acest fel s-a recurs la soluția cvadrimotorului cu aripi fixe. Noua dronă de luptă este înzestrată, însă, cu aripi ce permit modificarea înclinației propulsoarelor, fiindu-i, astfel, sporită eficiența, manevrabilitatea.

f

b

c

Sursa: www.dailymail.co.uk

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on O armă pentru războiul viitorului: a fost concepută drona ce poate fi echipată cu un lansator de grenade ori cu o pușcă de asalt

  1. Bine ar fi să fie folosite numai aşa cum li s-a făcut reclamă, adică în lupta împotriva teroriştilor. Oare, ce va mai urma? În „Uimitoarea aventură a misiunii Barsac” – capitolul „Un tiran”, Jules Verne, acum aproape 100 de ani, descria un aparat asemănător unei drone, care putea răpi şi căra un om.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii