Noutăți

Nu mai hrăniți animalele de companie cu carne proaspătă, acesta este îndemnul experților. Motivul?

  •  
  •  
  •  

Câinii și pisicile sunt animale carnivore. Orice proprietar de animale știe cât de importantă este dieta corectă. Ca urmare, există o tendință de hrănire a acestor animale de companie cu o dietă pe bază de carne proaspătă. Ideea este că acest lucru este mai aproape de ceea ce ar fi mâncat în sălbăticie. Unii chiar pretind că vor ajuta la întărirea sistemului imunitar al acestor animale domestice.

Totuși, rezultatele unui nou studiu publicat de cei de la Washington Post arată că nu ar trebui să vă hrăniți animalul de companie cu acest tip de carne, deoarece aceasta este purtătoare de bacterii sau paraziți extrem de dăunătoari pentru aceste animale neobișnuite cu sălbăticia. Se crede că aproximativ jumătate din proprietarii câinilor din Țările de Jos își hrănesc animalele de companie cu Rcarne proapătă. Cercetătorii au analizat 35 de soiuri congelate din opt branduri diferite. Le-au dezghețat și le-au testat pentru o mulțime de agenți patogeni periculoși.

Escherichia coli (E. coli) a fost găsită pe 80% din probe, iar 23% au avut tipul de E. coli care poate provoca insuficiență renală la om. Cercetatorii au descoperit, de asemenea, ca 43% au fost testate pozitiv pentru listeria si 20% pozitive pentru salmonela. Asta nu e tot. Au fost detectate două tipuri de paraziți: 23% din probe au fost testate pozitiv pentru sarcocîstis și 6% pentru toxoplasma gondii.

Toxoplasma gondii este, de asemenea, cunoscut pentru a fi responsabil de declanșarea unor boli psihice în rândul proprietarilor de pisici. Ca o concluzie, spun cercetătorii, astfel de produse ar trebui sa fie etichetate ca fiind de mare risc, atât pentru animale cât și pentru proprietarii lor, prin contaminare încrucișată. Pe lângă faptul că pregătirea acestor alimente face ca ele să intre în contact cu mâinile omului, proprietarul trebuie să se ocupe și de fecalele animalelor sau de lucrurile asociate cu acestea, astfel încât, îngrijirea animalelor poate provoca un risc de contractare a unui agent patogen periculos.

sursa: http://bigthink.com/philip-perry/scientists-urge-pet-owners-to-stop-feeding-their-animals-raw-meat

traducere și adapare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii