Noutăți

Nu glutenul din alimente ne crează probleme stomacale, ci un alt element din cereale

Potrivit medicilor, nu glutenul este motivul real pentru care mulți oameni suferă de balonare după ce au consumat alimente care conțin grâu. În schimb, un nou studiu propune fructanul ca potențial vinovat pentru sensibilitatea pe care o prezintă unele persoane. Aproximativ 13% din populație se balonează după ce consumă alimente care conțin gluten și caută alternative. Dar poate că ar trebui să caute produse fără fructan, cel puțin asta susțin cercetătorii de la Universitatea din Oslo din Norvegia și colegii lor de la Universitatea Monash din Australia.

Ce este fructanul? Este un carbohidrat găsit în grâu, dar și în ceapă, usturoi și alte legume. Fructanul a fost deja găsit ca vinovat de sindromul de intestin iritabil. Studiul a implicat 59 de persoane care au fost diagnosticate cu intoleranță la gluten. Aceștia au primit ca sarcină să consume alimente atât pe bază de gluten cât și pe bază de fructan.

Oamenii de știință au descoperit că participanții la studiu au dezvoltat doar simptome de balonare după ce au mâncat alimentele care conțineau doar fructan. Acest lucru i-a dus pe cercetatori la concluzia că fructanul, nu glutenul, se poate afla în spatele problemelor intestinale. Oamenii care se află pe o dietă fără gluten au un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, iar descoperirea adevăratului vinovat de declanșarea acestor probleme intestinale ne-ar putea ajuta în găsirea unor remedii mult mai bune.

sursa: http://bigthink.com/paul-ratner/its-fructan-not-gluten-thats-causing-stomach-problems-says-new-research

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii