Noutăți

Nu Egiptenii au construit cele mai multe piramide din lume. O altă civilizație antică misterioasă deține acest record. Află despre cine este vorba

  •  
  •  
  •  

Grație filmelor de la Hollywood, marea majoritatea a populației lumii consideră că cele mai multe piramide din lume se află în Egipt. Însă acest lucru este fals. Statul care găzduiește cele mai multe structuri antice de acest fel din lume este Sudanul.

Sudanul are 255 de piramide cunoscute, în comparație cu doar 138 câte sunt identificate în Egipt. Iar acestea nu au fost create de egiptenii antici, ci de membri regatului Kush, o veche civilizație care a stăpânit regiunile situate de-a lungul fluviului Nil din1070 î.Hr. și până în anul 350 AD. 

Totuși, din punct de vedere al dimensiunilor, piramidele diferă de la o cultură la alta extrem de mult. O piramidă kushita are o înălțime cuprinsă între 6 și 30 de metri, în timp ce piramida lui Kheops, de exemplu, are 138.

Una dintre cele mai mari concentrații de piramide din Sudan se află în apropierea orașul antic Meroe. Aici sunt aproape 200 de piramide din totalul de 255, câte se află pe teritoriul acestei țări.

Famous Meroe pyramids piramide2 piramide3

VIDEO:

 

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

2 Comments on Nu Egiptenii au construit cele mai multe piramide din lume. O altă civilizație antică misterioasă deține acest record. Află despre cine este vorba

  1. Florin Iordanoaia // 29 noiembrie 2016 at 9:57 // Răspunde

    De ce nu se deschid toate paginile?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii