Noutăți

Echipamente electronice de larg consum mai puțin obișnuite

“Berlinul a rămas locul de desfășurare a celui mai mare târg de echipamente electronice de larg consum până la izbucnirea celui de al Doilea Război Mondial. După război, târgul a fost organizat în mai multe locuri pentru mai mulți ani, spre exemplu în Düsseldorf, Frankfurt am Main și în Stuttgart. În cele din urmă Funkausstellung, acum un eveniment internațional, a revenit la Berlin în 1971.

Cărțile de istorie amintesc IFA Berlin din 1995 ca fiind primul târg cu adevărat multimedia. În anii următori, expozițiile au călcat categoric pe urmele acestuia și au demonstrat că târgul a devenit acum o expoziție cuprinzătoare a industriei electronice de larg consum și, de asemenea, a celei de telecomunicații și a producătorilor din industria IT.” relatează itpc.ro

web_photo_fridge_4915
32 de țări și 1200 de expozanți își prezintă la IFA Berlin, până pe 7 septembrie, produsele și serviciile electronice de larg consum. Printre ele și noutăți care ne pun pe gânduri: sunt aceste produse doar pentru expoziție? Prețul lor nu este deloc unul accesibil majorității oamenilor!

Un exemplu ar fi casele care fac totul singure (Homes that run themselves)! Dacă există un cuvânt pentru a descrie electronicele și electrocasnicele lansate în acest an, ar fi inteligent“.

Obiectele de uz casnic precum frigiderele, sau mașinile de spălat, până la automatul de cafea din aceste case speciale, pot fi cuplate la internet și controlate prin intermediul unei aplicații pe un smartphone.

file-04-1441373239937986700
Italienii prezintă
un aragaz care primește comenzi de la un smartphone, și poate să gătească o friptură la perfecțiune.

Există o ofertă inedită și pentru iubitorii de plante, dar care uită să le ude! Pentru ei, o companie franceză prezintă un senzor cu ajutorul căruia plantele sunt udate la intervale de timp prestabilite.

Cât despre programarea ușilor pentru a se deschide la o anumită ora, nu se vorbește foarte mult, pentru că este considerată o invenție simplă!

Nu lipsesc de la târg nici imprimantele 3d care de data aceasta tipăresc mâncare 3D.

Exemplele sunt multe și acest târg îți menține astfel poziția de inedit, dar și inaccesibil financiar! Poate fi asemănat cu o paradă de modă cu cele mai sofisticate modele de rochii și accesorii, dar pe care nu le poți purta nicăieri!

351264ee1214eed8a45c7f50e7abbf3e9e08c84e_original
reportaj de Mădălina Corina Diaconu

surse: citizen.co.za, itpc.ro


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii