Noutăți

“Noul Rembrandt”. O imprimantă 3D a realizat o operă perfectă, respectând în detaliu stilul renumitului artist olandez

A fost considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, fiind autorul a circa 600 picturi, 300 gravuri şi peste 2000 desene. Vorbim despre Rembrandt Harmenszoon van Rijn, pictor şi gravor olandez din secolul al XVII-lea. A trăit în epoca care s-a numit “vârsta de aur olandeză”, timp în care cultura, ştiinţa, comerţul şi influenţa politică a Olandei au atins apogeul.

Rembrandt a fost, potrivit lui Élie Faure, autor al cărți Istoria Artei: „singurul pictor care şi-a putut permite să amestece noroiul cu strălucirea ochilor, focul cu cenuşa, sau să facă culorile să strălucească proaspăt, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis”

Acum, la mai bine de 400 de ani de la moartea sa, stilul acestuia pare a renaște datorită tehnologiei moderne. Proiectul intitulat “The Next Rembrandt” a constat în studierea și introducerea într-un soft de calculator a tuturor detaliilor lucrărilor autorului. Procesul a durat mai bine de un an și jumătate, iar odată finalizat, s-a trecut la ultima etapă a proiectului, realizarea unei lucrări unice, în stilul lui, cu ajutorul unei imprimante 3D. Pictura a avut nevoie de 13 straturi de cerneală sensibile la ultraviolete, este formată din 148 de milioane de pixeli și s-a bazat pe mai mult de 160.000 de fragmente din operele artistului.

reambrand2

Aceasta reprezintă un bărbat de la sfârșitul secolului al XVII-lea, despre care criticii de artă ar putea jura că este „mână” renumitului artist olandez.

“Ideea a fost întâmpinată cu multă neîncredere și scepticism. Însă am demonstrat că putem să aducem la viață nu doar opere ale marilor autori ci și stilurile personale, a declarat Bas Korsten, inițiatorul proiectului

La acest inedit proiect au contribuit o adevărată armată de experți, inclusiv oameni de știință, dezvoltatori, ingineri, istorici de artă și programatori de la Microsoft, Delft University of Technology sau Mauritshuis din Haga.

sursa: yahoo.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii