Cunoaste lumea

Noutăți

„Noul Rembrandt”. O imprimantă 3D a realizat o operă perfectă, respectând în detaliu stilul renumitului artist olandez

  •  
  •  
  •  

A fost considerat unul din cei mai mari pictori din istoria artei, fiind autorul a circa 600 picturi, 300 gravuri şi peste 2000 desene. Vorbim despre Rembrandt Harmenszoon van Rijn, pictor şi gravor olandez din secolul al XVII-lea. A trăit în epoca care s-a numit „vârsta de aur olandeză”, timp în care cultura, ştiinţa, comerţul şi influenţa politică a Olandei au atins apogeul.

Rembrandt a fost, potrivit lui Élie Faure, autor al cărți Istoria Artei: „singurul pictor care şi-a putut permite să amestece noroiul cu strălucirea ochilor, focul cu cenuşa, sau să facă culorile să strălucească proaspăt, ca o floare, pe giulgiul mortuar roz sau bleu deschis”

Acum, la mai bine de 400 de ani de la moartea sa, stilul acestuia pare a renaște datorită tehnologiei moderne. Proiectul intitulat „The Next Rembrandt” a constat în studierea și introducerea într-un soft de calculator a tuturor detaliilor lucrărilor autorului. Procesul a durat mai bine de un an și jumătate, iar odată finalizat, s-a trecut la ultima etapă a proiectului, realizarea unei lucrări unice, în stilul lui, cu ajutorul unei imprimante 3D. Pictura a avut nevoie de 13 straturi de cerneală sensibile la ultraviolete, este formată din 148 de milioane de pixeli și s-a bazat pe mai mult de 160.000 de fragmente din operele artistului.

reambrand2

Aceasta reprezintă un bărbat de la sfârșitul secolului al XVII-lea, despre care criticii de artă ar putea jura că este „mână” renumitului artist olandez.

„Ideea a fost întâmpinată cu multă neîncredere și scepticism. Însă am demonstrat că putem să aducem la viață nu doar opere ale marilor autori ci și stilurile personale, a declarat Bas Korsten, inițiatorul proiectului

La acest inedit proiect au contribuit o adevărată armată de experți, inclusiv oameni de știință, dezvoltatori, ingineri, istorici de artă și programatori de la Microsoft, Delft University of Technology sau Mauritshuis din Haga.

sursa: yahoo.com

 


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii