Noutăți

Noul campion mondial la kempo este UN ROMÂN. Se numește Claudiu Dimache și studiază la Academia Tehnică Militară!

Anul acesta, Campionatul Mondial de MMA pentru sportivii amatori s-a desfășurat în Turcia, la Antalya, în intervalul 21-26 martie. Printre participanții la competiție, proveniți din douăzeci de state, s-a numărat și românul Claudiu Dimache. Tânărul român, care actualmente studiază la Academia Tehnică Militară pentru a deveni inginer, a trebuit să facă față unor sportivi proveniți din Rusia, Turcia și din Italia. În Turcia, compatriotul nostru a reușit să-și depășească toți adversarii, devenind noul campion mondial la kempo, categoria 86 de kilograme.

Sportivul român s-a născut în anul 1996 iar în anul 2007 deja obținuse un prim loc trei, la kempo. Proaspătul campion și-a propus să practice acest sport de contact cât mai mult cu putință iar la anul își dorește să repete performanța din 2017. La Academia Tehnică Militară, proaspătul campion mondial studiază mecatronica  (specializarea vehicule blindate), urmând să devină, după absolvire, inginer în cadrul Armatei Române.

c

Trebuie spus că românul practică kempo încă de la vârsta de șase ani iar doi ani mai târziu a luat parte pentru prima oară la un concurs de arte marțiale. Protrivit ziarului România Liberă, Claudiu Dimache este, actualmente, deținător al centurii negre, cu un dan.

Claudiu Dimache este antrenat chiar de către președintele Federației Române de Kempo, care s-a aflat, la rândul, său în fericita postură de campion mondial. În ciuda investițiilor derizorii ale statului român în kempo, la fel ca și în alte arte marțiale, sportivii noștri s-au întors de la competiții, în repetate rânduri, cu premii și medalii. În alte sporturi România investește, an de an, milioane de euro, dar rezultatele se cam lasă așteptate.

1

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.romanialibera.ro, tvr.ro

Imagini: Facebook


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii