-->

Noutăți

Noul Boeing 737 Max este gata de decolare!

Nici nu a ieșit bine la rampă și noul Boeing Max a 737 are 4,243 comenzi de onorat, potrivit Bloomberg Intelligence.

Înainte de a începe testele de zbor, avionul trece prin pregătiri speciale pentru a verifica până la ultimul detaliu noile tehnologii și sisteme de zbor, proiectate “într-o manieră mult mai avansată decât înainte”, a spus Keith Leverkuhn, vicepreședinte și manager general al programului 737 Max.

Finalizarea modelului 737 MAX a fost sărbătorită săptămâna aceasta în ceremonii private, în afara orașului Seattle. Avionul care primea ultima vopsea pe 30 noiembrie și ieșea la teste a doua zi, reprezintă încununarea cu succes a unui program început cu patru ani în urmă!

“Putem spune lumii: ne-am întors”, a declarat George Hamlin, președintele companiei Hamlin Transport Consulting. “Este un moment bun de marcat în care putem spune că suntem înapoi în locul de unde putem nota că am respectat programul și acum ne putem ocupa de partea economică și de rentabilitate.”

Max va ajunge curând în folosința publică, piloții încep deja testele la sol înainte de zborul inaugural care va avea loc la începutul anului viitor. Caracteristicile noului avionul includ motoare noi, aripi mai aerodinamice și o cabină a piloților cu un design preluat de la modelul 787. Este proiectat pentru a consuma cu 20 % mai puțin combustibil decât modelul anterior 737, prezentat în anii 1990, și oferă costuri de exploatare care sunt cu 8 % mai mici decât ale grupului Airbus Group SE.

Compania Southwest Airlines este cea care va primi primul astfel de avion, la mijlocul anului 2017.

image
Boeing este o companie americană de avioane civile și militare, cu sediul în Chicago, SUA. Boeing este al doilea cel mai mare furnizor de echipament aerospațial și tehnologic al Pentagonului după Lockheed Martin. Compania este prezentă în 70 de țări din întreaga lume si este organizată în două divizii principale:

– Boeing Commercial Airplanes
– Boeing Integrated Defense Systems

În iunie 2008 în întreaga lume existau 12.000 de avioane comerciale făcute de Boeing, ceea ce reprezintă aproximativ 75% din întreaga flotă de avioane comerciale de pe planetă.

În 2014, Boeing a înregistrat 90 bilioane de dolari în vânzări și a ieșit pe locul 27 în clasamentul revistei FortuneFortune 500“. S-a situat  pe locul 90 pe lista Fortune Global 500” și pe locul 27 în lista “Cele mai admirate companii din lume” ambele în 2015.

image1
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

surse: parismatch.com, usatoday.com, bloomberg.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii