Noutăți

Noua super armă a americanilor: TUNUL ELECTROMAGNETIC. Performanțele lui sunt impresionante! Vezi VIDEO:

  •  
  •  
  •  

De acum, la dispoziția armatei SUA se va afla o armă formidabilă, cum numai în producțiile cinematografice SF se putea vedea, până recent. Este vorba despre o piesă de artilerie care folosește energia electro-magnetică, pentru propulsarea proiectilelor către țintă. Astfel, în cazul unui tun de acest tip, proiectilul nu este pus în mișcare de către gazele aflate în expansiune, ca la artileria convențională, ci de către energia electromagnetică, astfel că viteza atinsă de către proiectil ajunge la 7400 kilometri pe oră. Adică de șase ori viteza sunetului (=1224 km/h).

a

Pentru realizarea acestei arme formidabile, care are o rază de acțiune la fel de impresionantă ca și viteza proiectilelor, s-a muncit vreme de 12 ani. După ce parcurge o distanță de peste 150 de km, proiectilul pus în mișcare de către energia electromagnetică are, încă, forța de a străpunge un perete de beton. Prin raza mare de acțiune a noilor piese de artilerie, navele se vor afla, în timpul unui eventual atac, la o distanță mult mai sigură față de inamic.

Se impune precizarea că nu este necesar vreun agent de propulsie chimic (exploziv) iar proiectilele întrebuințate pentru acestă armă sunt cu mult mai ieftine decât rachetele clasice. Efectele lor distructive se bazează pe energia cinetică. Proiectilele pot fi stocate în cantități cu mult mai mari, la bordul navelor de luptă, comparativ cu proiectilele clasice. Este, astfel, mai puțin probabil ca o navă de luptă să rămână lipsită de muniție în timpul confruntărilor.

Tunul cu energie electromagnetică este o armă a viitorului… disponibilă în prezent!

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.dailymail.co.uk


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Noua super armă a americanilor: TUNUL ELECTROMAGNETIC. Performanțele lui sunt impresionante! Vezi VIDEO:

  1. Se numeste rail gun, nu e chiar noua tehnologia, pe langa asta daca proiectilele costa putin are nevoie de resurse enorme pentru a putea lansa un proiectil.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Railgun

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii