Noutăți

Norvegia preferă maşinile electrice! Ce facilități speciale sunt oferite?

În zilele noastre există o cerere tot mai mare pentru automobilele electrice şi se pare că toate companiile auto au început să-şi dedice timp cercetării celei mai bune soluţii în domeniu. Audi, BMW, Porsche, chiar Aston Martin s-au alăturat în lupta realizarii “Proiectului Titan” – maşina electrică.

Dar cine le cumpără? Se pare că Norvegienii. Pe baza datelor de la IHS Automotive, automobilele electrice și cele hibride au constituit aproape 23% din noile înmatriculări de vehicule în Norvegia, în primul trimestru al anului 2015. În toate celelalte țări, mașinile electrice sunt folosite în jur de 1% sau mai puțin.

20151001_e-mobility_biDeci, de ce Norvegia? Pentru că Norvegia scutește vehiculele electrice de toate taxele recurente!

Aşadar, blocajele de trafic din Norvegia devin mai curate și mai silențioase datorită unei „inundații” de mașini electrice, care concurează pentru puncte de încărcare gratuite.

Maşinile alimentate cu baterii, în cea mai bogată a patra țară din lume, nu sunt doar scutite de rate ridicate ale taxei de cumpărare și TVA-ului, sunt scutite şi de taxele de drum, feribot şi taxe de parcare. Asigurarea costă mai puţin și pot fi încărcate gratuit de la mii de puncte electrice. Administrațiile locale subvenționează, de asemenea, proiecte de instalare de puncte de încărcare şi în case.

NorwayElbil2.jpg.650x0_q70_crop-smart
traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

Surse: businessinsider.com, theguardian.com.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii