Noutăți

Norimitsu Odachi – sabia japoneză lungă de 3,77 metri ce datează din secolul XV. Pare să fi fost confecționată pentru un uriaș!

Norimitsu Odachi este o enormă sabie japoneză, fabricată în secolul XV (anul 1447), care pare să fi fost făurită pentru uzul unui războinic de o mărime colosală. Este atât de lungă, încât niciunul dintre oamenii ce trăiesc astăzi pe pământ n-ar avea cum să o mânuiască cu lejeritate, într-un duel. Sabia măsoară nu mai puțin de 3,77 metri și cântărește 14,5 kilograme. De ce a fost construită, la aceste dimensiuni? Aici este enigma. Nimeni nu poate oferi o explicație acceptabilă fără rezerve!

Uimitor este că sabia Norimitsu a fost confecționată, în pofida dimensiunilor sale, la fel ca oricare altă armă japoneză de acest tip. Este identică unei săbii destinată să fie utilizată luptă. Lama sabiei Norimitsu Odachi a fost confecționată dintr-o bucată și nu din mai multe segmente asamblate ulterior, așa cum s-ar fi putut crede. Este cea mai lungă sabie de tip odachi din Japonia!

norimitsu_odachi

Făurarii de săbii din Japonia erau deținătorii unor cunoștințe ce nu erau împărtășite oamenilor de rând și constituiau o breaslă aparte. Ne-am obișnuit să asociem doar săbiile de tip katana cu tagma samurailor, însă în Evul mediu japonez mai erau produse, de către meșterii fierari, și alte tipuri de săbii. Printre acestea, și săbiile odachi. Odachi, înseamnă „sabie mare”. Ca model, săbiile odachi erau puțin curbate, având o lungime de 90-100 de centimetri. Mai rar, săbiile (n)odachi aveau lungimi de circa 200 de centimetri.

c

Săbiile de acest soi erau folosite în confruntările armate din perioada Nanboku-chō, în secolul XIV, epocă în care majoritatea exemplarelor aveau dimensiuni de peste un metru. Aceste impresionante arme au fost utilizate până la începutul secolului XVII, când șogunatul Tokugawa a distrus clanul Toyotomi.

Se pare că lungile săbii odachi erau folosite mai cu seamă de către trupele pedestre. Aceste arme erau purtate în spate și nu la brâu, din cauza lungimii lor excepționale. Nu erau săbii care să permită o mânuire rapidă.

e

În timpul perioadei Muromachi (secolele al XIV-XVI), nu era neobișnuit ca un războinic de elită care purta odachi să aibă alături un servant care îl ajuta să-și scoată arma din teacă. E posibil ca săbiile odachi să fi fost folosite și de către cavalerie. Unii istorici cred că nu este imposibil ca săbiile odachi de mari dimensiuni să fi avut valoare simbolică, precum stindardele de luptă, pentru armatele japoneze ce serveau diferiți seniori.

În timpul perioadei Edo săbiile odachi erau folosite în timpul ceremoniilor. Totodată, ele erau depuse în altarele shinto, ca ofrande către zei. De asemenea, săbiile odachi au servit ca mijloace de reclamă pentru făurarii de arme, deoarece nu erau niște arme ușor de fabricat.

d

Cât privește impresionanta sabie Norimitsu Odachi, cea mai simplă și comună explicație este că n-a avut, niciodată, un scop combativ. Totuși, ar fi extraordinar să descoperim că a existat, cândva, pe teritoriul Țării Soarelui Răsare, un uriaș capabil s-o mânuiască. Legendele despre uriași există în toată lumea. Ba mai există și persoane care pretind că ar fi văzut, pe șantierele arheologice, oseminte umane de dimensiuni demne de biblicul Goliat sau de strașnicul Novac, din legendele românilor.

Cert este un lucru: misterioasa sabie Norimitsu Odachi n-ar fi putut să fie confecționată, în secolul XV, de către oricine și nici deținută de fitecine, dat fiind costul unei asemenea arme, determinat de către dificultatea fabricării sale!

a

b

f

Surse: www.ancient-origins.net, apantrip.tripod.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Norimitsu Odachi – sabia japoneză lungă de 3,77 metri ce datează din secolul XV. Pare să fi fost confecționată pentru un uriaș!

  1. cetățeanul tulburat // 10 iunie 2017 at 17:32 // Răspunde

    Au fost uriași pe Terra, să nu uităm că s-au descoperit pe toate continentele schelete ce măsurau și 10 metri, guvernul din umbră caută să ne țină în întuneric pe cât posibil…există un Smithsonian Institute care se ocupă de toate cazurile în care lumea descoperă din întâmplare lucruri care nu se pot explica, pentru că au ei umanoizi de știință plătiți regește să spele creierul maselor.
    Imnul nostru național este valabil pentru toată planeta!
    Deșteaptă-Te popor planetar din somnul cel de moarte!

  2. Dovada de maiestrie.,,Poti sa-mi faci o arma care, pastrind calitatile uneia obisnuite,sa fie de trei ori mai mare?-Da,pot!”Multi dintre dvs. au tinut in mina o ranga de doat un metru si vreo saizeci,stiti cit este de grea!Aceasta ranga trebue forjata,intinsa pina aproape de patru metri si sa rezulte o arma,perfecta.Sabiile samurailor se realizau prin procedee speciale de forjare,bucati de metal atent selectionate,calire diferentiata,rezultind o arma echilibrata,usoara,aproape imposibil de rupt,cit despre duritate;,,doar sabiile samurailor pot ciobi alte sabii de samurai”.Erau arme foarte bune(cam una din zece),care primeau un nume si se cuveneau marilor seniori si arme de ,,serie”.Katana la inceputuri a avut lama dreapta,specializata pentru impungere.Ulterior,odata cu patrunderea tot mai pronuntata a artelor martiale ,si tehncile de lupta sau schimbat.Lama usor curbata a katanei permitea si impungerea dar mai ales spintecarea.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii