Noutăți

Noi explozii la Tianjin (China): posibilă contaminare chimică

  •  
  •  
  •  

Explozii noi au zguduit sâmbătă, 15 august, orașul Tianjin din China, unde miercuri seara au sărit în aer două depozite cu produse chimice, provocând moartea a cel puțin 85 de persoane și un dezastru de proporții, transmite CNN.

Potrivit agenției Xinhua, s-au reaprins focare de incendiu, trimițând coloane de fum negru către cer. Autoritățile evacuează toate persoanele pe o rază de trei kilometri, de teama contaminării chimice.

tianjin-explosion-_3407607k
Beijing News anunță că polițiști înarmați au început evacuările după ce s-a descoperit prezența cianurii de sodiu la locul unde au avut exploziile uriașe de miercuri seara.

Bilanţul celor două explozii din oraşul Tianjin a ajuns la peste 85 de morţi. Printre cei care şi-au pierdut viaţa se numără zeci de pompieri care încercau să stingă flăcările. Cele două deflagraţii au avut loc miercuri, la scurt timp una de alta, la depozite cu substanţe periculoase din portul Tianjin.

Peste 700 de oameni au fost răniţi, în vreme ce alţi 6.000 au fost deja evacuaţi din zonă, de teamă că exploziile au ridicat în atmosferă particule toxice.

Anchetatorii nu au stabilit, până acum, ce a dus la producerea exploziilor a căror putere a fost echivalentă cu detonarea a peste 20 de tone de TNT. La anchetă participă 200 de experţi militari și biochimiști.

CHINA-TIANJIN-EXPLOSION (CN)foto: plusgoogle.com

Tianjin este unul dintre cele patru municipii ale Republicii Populare Chineze. Ca toate municipiile din China, Tianjin-ul are statut de provincie, fiind al doilea nivel administrativ după guvernul central. Populația municipală este de 10.240.000, dintre care aproximativ 5 milioane trăiesc în mediul urban. Municipiul este situat în nordul Chinei, fiind mărginit de Beijing, capitala națională, la nord, și de Provincia Hebei în nord-est, sud și vest.

Tianjin_montage

surse: amosnews.ro,cnn, wikipedia


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii