Noutăți

Noi declarații scandaloase din partea vicepremierului maghiar, chiar în ziua de Anul Nou. Își permite să ne amenințe cu „măsuri ferme”!

  •  
  •  
  •  

Zsolt Semjen, vicepremier al Ungariei, a afirmat recent că guvernul din care face parte va interveni cu fermitate în cazul în care conducătorii comunității maghiare din România vor fi supuși unor atacuri care vizează intimidarea lor. Potrivit ziarului Evenimentul Zilei, demnitarul maghiar a mai afirmat că și-a propus să acorde cetățenia Ungariei unui mare număr de etnici maghiari din țările învecinate. Ar urma să beneficieze peste 1.000.000 de maghiari din țara noastră, din Ucraina, din Serbia și din Slovacia.

În Evenimentul Zilei se precizează: „Cu privire la situația minorității maghiare din România, vicepremierul Zsolt Semjen a spus că Guvernul de la Budapesta va lua măsuri ferme contra atacurilor asupra unor lideri maghiari locali și asupra unor școli aflate sub patronajul bisericii, atacuri „menite să intimideze”. El a mai spus că lupta împotriva corupției este importantă, dar că este „absurd” că lideri maghiari au fost acuzați de fapte de corupție „pe baze evident false”, potrivit ziaruldecluj.net.”

1

Oare ce înțelege demnitarul maghiar prin așa-zisele „baze evident false”, de la care s-ar fi pornit la calificarea penală a faptelor de corupție săvârșite de către unii dintre liderii comunității maghiare? Nu cumva insinuează că discriminarea pozitivă ar trebui dusă până într-acolo încât un corupt dovedit să nu-și mai primească pedeapsa binemeritată doar pentru că membrii guvernului de la Budapesta consideră că ar trebui lăsat în pace?

Vremea privilegiilor în Transilvania a apus. Un cetățean român răspunde în fața legii la fel, indiferent de etnia sa. Dacă tot este atât de dispus la „măsuri ferme”, Semjen ar fi trebuit să precizeze și în ce ar putea consta fermitatea acestor măsuri. Deocamdată preferă amenințările voalate. Sau Semjen își îngăduie să formuleze amenințări preventive, la adresa autorităților române, în ideea ca, pe viitor, instituțiile anticorupție să devină indulgente față de liderii maghiari care vor fi prinși cu mâța-n sac?

Prin astfel de declarații este indusă ideea, falsă și periculoasă, că unii lideri maghiari din România ar fi acuzați în mod neîntemeiat de fapte de corupție. Asemenea declarații par să fie menite, pe de-o parte, să avertizeze autoritățile române și, pe de altă parte, să inducă opiniei publice din țara vecină ideea unui tratament nedrept aplicat cinstitelor căpetenii ale maghiarilor din România.

Își permite afirmații cam îndrăznețe vicepremierul țării vecine și prietene, nu credeți?

3

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: Evenimentul Zilei

Imagini: index.hu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii