Noutăți

Nisipurile colorate de la Chamarel, o curiozitate geologică rară (galerie foto)

„Cele șapte pământuri colorate” este o mică zonă din apropierea satului Chamarel, Mauritius, și reprezintă o curiozitate geologică rară și totodată o atracție turistică majoră în micuța țară africană. Această suprafață relativ mică, de aproximativ 7.500 de metri pătrați, cuprinde dune de nisip colorate în roșu, maro, violet, verde, albastru și galben. Cele două elemente principale ale solului din zonă, fierul și aluminiul sunt responsabile pentru culorile roșu / antracit și albastru / purpuriu. Diferitele nuanțe de culoare sunt considerate a fi o consecință a răcirii rocilor vulcanice topite la temperaturi diferite.

Locul a devenit una dintre principalele atracții turistice din Mauritius încă din anii 1960. Anterior, vizitatorii aveau dreptul să meargă între dune însă, astăzi, acestea sunt protejate de un gard din lemn și nu li se permite vizitatorilor să se le străbată la pas pentru a nu le strica.

seven-colored-earths-5[2] seven-colored-earths-4[2] seven-colored-earths-3[2] seven-colored-earths-2[2] seven-colored-earths-1[2] seven-colored-earths-0[2] seven-colored-earths-7[6] seven-colored-earths-6[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2012/08/seven-coloured-earths-mauritius.html

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii