Noutăți

Nikola Tesla și brevetul său pentru… DRONE, realizat în 1898

Credeați că dronele sunt rezultatul invențiilor moderne? Se pare că, în urmă cu peste 100 de ani, în 1898, Nikola Tesla a venit cu ideea de “droni”. Potrivit lui Nikola Tesla: “Există o diferență între progres și tehnologie, progresul ajută omenirea. Tehnologia nu face neapărat acest lucru.”

Brevetul pentru “Metoda și aparatul pentru controlul mecanismelor de vase sau vehicule în mișcare” a fost acordat inventatorului în data de 8 noiembrie 1898. Pentru ca un dispozitiv ca acesta să funcționeze, era necesar să fie fără fir și Tesla și-l imagina că ar putea fi alimentat de undele electrice. Din brevet: „Într-un sens larg, invenția mea diferă de toate acele sisteme care asigură controlul mecanismului purtat de un obiect în mișcare și care reglează mișcarea acestuia, deoarece nu necesită fire, cabluri sau altă formă de conexiune electrică sau mecanică cu obiectul alfat în mișcare.”

tesladrone

Undele radio sunt unde electromagnetice utilizate în special pentru transmisii de radio și televiziune, cu frecvențe de la câțiva kilohertzi până la câțiva gigahertzi (1 GHz = 109 Hz). Au fost descoperite în secolul al XIX-lea și continuă să modeleze întreaga lume modernă a mașinilor fără pilot. De la roverele celor de la NASA care caută viața extraterestră, până la mașinuțele teleghidate sau drone, toate aceste dispozitive beneficiază de această tehnologie pe care Tesla și-o imagina în momentul în care a depus documentația pentru obținerea brevetului.

După cum mulți oameni știu deja, invențiile lui Tesla au uimit și continuă să ne influențeze progresul. Acesta a făcut primele cercetări în domeniul radiocomunicațiile wireless, motoarelor cu turbină, elicopterelor (deși Da Vinci au avut prima idee), luminilor fluorescente și neonale, torpilelor și razelelor X. Până la moartea sa, Tesla a depus și obținut peste 700 de brevete de invenție.

sursa: https://www.popsci.com/nikola-tesla-patented-drone-controls-in-1898#page-3

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Vizionează mai jos două emisiuni realizate de Daniel Roxin despre viața și invențiile lui Tesla:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Nikola Tesla și brevetul său pentru… DRONE, realizat în 1898

  1. De fapt a si construit o barca telecomandata functionala.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii