-->

Noutăți

Ni se pregătește prima ploaie artificială de… meteoriți

Eram obișnuiți ca la evenimente cu adevărat speciale, cum ar fi un Campionatul Mondial de Fotbal, începutul unui nou an, o olimpiadă, să putem privi din fața micului ecran sau, de ce nu, cei mai norocoși dintre noi, pe viu, impresionantele jocuri de lumini și artificii cu care organizatorii deschideau aceste evenimente. Însă se pare că japonezii s-au cam plictisit, iar cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020, vor să iasă din clișee și să ofere în premieră celor prezenți la aceste jocuri, prima ploaie de meteoriți artificială.

sky-canvas

Compania japoneză Star- ALE lucrează deja la proiectul inedit care ar urma să permită crearea, pe o rază de circa 200 de kilometri, a acestei ploi de meteoriți. Potrivit celor de la Tech Times, ploaia va fi creată în spațiu cu ajutorul mai multor sateliți de mici dimensiuni. Fiecare microsatelit va transporta aproximativ 500 până la 1.000 de bucăți de granule speciale, numite “particule sursă.” Atunci când granulele vor intra în atmosfera Pământului, ele se vor aprinde și vor străluci creând astfel un efect vizual similar cu al unei ploi de meteoriți.

“Particulele vor călători aproximativ o treime din drumul spre Pământ până să se aprindă. Spre deosebire de efectele pirotehnice, vizibile doar de cei din imediata lor apropiere, această ploaie de meteoriți creată de om va încânta aproximativ 30 de milioane de spectatori. Să faci din cer cel mai mare ecran din lume, aceasta este cea mai mare atracție a unui proiect de divertisment realizat vreodată”, au scris cei de la Star-ALE într-un comunicat de presă.

sursa: techtimes.com

traducere și adaptare: Radu Ungurenau


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii