Noutăți

Neurobiologia liberului arbitru – Rezultate ale cercetării științifice

Fără îndoială, fiecăruia dintre noi îi place foarte mult să creadă că ia decizii în deplină cunoștință de cauză, că are pe deplin liber arbitru să facă alegeri în legătură cu viitorul vieții sale.

Ei bine, se pare că lucrurile sunt mai complicate decât credem noi. Conform unor cercetări realizate de neurologi, înainte ca un om să ia o decizie conștientă, creierul lui a decis deja, cu câteva fracțiuni de secundă înainte.

Așa cum cred că mulți știu deja, procesele funcționării creierului uman sunt studiate de mulți ani de departamante speciale din cadrul unor servicii secrete, alături de oamenii de știință care se află la vedere. Miza este uriașă: influențarea și manipularea intențiilor și deciziilor unor mase mari de oameni.

Prin urmare, apare o întrebare esențială: cât din deciziile majorității oamenilor sunt rezultatul manipulărilor sistemului?

În această emisiune, alături de prof. univ. dr. Leon Zăgrean, cordonator al departamentului de fiziologie și neouroștiințe fundamentale din cadrul UMF Carol Davila din București, vom căuta să aflăm și să înțelegem mai multe.

Vizionare cu folos!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii