Noutăți

Nestle este acuzată că a vândut apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, sub numele unui brand premium

Ziarul Financiar: Compania Nestle este acuzată că a vândut, sub tutela produsului Poland Spring, apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, în ultimii 10 ani, deși izvorul din care susţine compania că a  îmbuteliat apa, ar fi secat cu 50 de ani în urmă, potrivit Wall Street Journal. Apa Poland Spring este „o fraudă colosală, promovată împotriva consumatorilor americani”, potrivit unui proces iniţiat săptămâna aceasta.

Procesul iniţiat în Connecticut, acuză că presupusa „100% apă naturală de izvor”, aşa cum scrie pe eticheta Poland Spring, este de fapt apă de la robinet care nu îndeplineşte definiţiile federale. De asemenea, este susţinut în dosar că izvorul Poland Spring a secat în urmă cu 50 de ani. Drepturile asupra izvorului din Maine, a fost cumpărat de Perrier în 1980 şi a trecut în custodia Nestle când gigantul a achiziţionat compania Perrier în 1992.

Dar reclamanţii susţin, în cele 325 de pagini ale documentului prin care a fost intentat procesul, că Nestle a vândut în tot acest timp apă de la robinet purificată, nu apa de izvor „care simbolizează puritate şi înaltă calitate, impunând preţuri premium”.

În proces se susţine că apa nu este în conformitate cu reglementările FDA care menţionează că apa trebuie să provină din izvorul respectiv sau din alte zone care alimentează respectivul izvor.

Citește mai mult: Ziarul Financiar


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Nestle este acuzată că a vândut apă de la robinet, în valoare de 900 de milioane de dolari pe an, sub numele unui brand premium

  1. cetățeanul tulburat // 22 august 2017 at 18:56 // Răspunde

    Apă pură de izvor este una, iar apa purificată în laborator este altceva. Lumea trebuie să afle că bandiții de la Nestlé vând otrăvuri pe toată planeta. Toate produsele lor sunt chimicale…odată eram mândru că mâncam fulgi cu tot felul de arome, până am început să am probleme digestive, nu mai consum produse Nestlé de 15 ani…
    Bandiții își transformă toate produsele lichide care expiră pe rafturi, în apă. Iar apa lor îmbuteliată e o otravă de asemenea. Cea mai pură apa de izvor curge în România, toți munții noștri au izvoare cu apă pură…Din păcate s-au găsit niște umanoizi trădători să pună dop la izvor să se transforme în oameni de afaceri.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii