Noutăți

Neobișnuitul Turn Multicolor din Paris. Are o înălțime de 32 de metri și este compus din tuburi de fibră de sticlă cu o lungime de 22 de km (galerie foto)

În bogatul district La Défense din Paris, veți găsi unele dintre cele mai remarcabile piese de artă modernă. Pe o suprafață de 160 de km2, există mai mult de 60 de statui, sculpturi și monumente realizate de artiști precum Louis-Ernest Barrias și Alexander Calder. Un monument care iese în evidență este acest turn strălucitor colorat numit Cheminée Moretti sau pur și simplu ca Le Moretti.

Le Moretti are o înălțime 32 de metri și este compus din 672 tuburi din fibră de sticlă cu un diametru cuprins între 2 și 30 cm, pictate în 19 culori diferite. Tuburile din fibră de sticlă au o lungime totală de 22 km și o greutate de 27,5 tone. Aceste tuburi acoperă întreaga suprafață exterioară a clădirii. Structura a fost concepută în anul 1990 și inaugurată în 1995.

cheminee-moretti-10[3] cheminee-moretti-9[3] cheminee-moretti-5[2] cheminee-moretti-4[2] cheminee-moretti-8[6] cheminee-moretti-6[6] cheminee-moretti-2[6]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2014/07/raymond-morettis-rainbow-colored.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii