Noutăți

Neobișnuitele petroglife descoperite în India. Au fost realizate în jurul anului 10 000 î.Hr și prezintă mai multe specii de animale care nu se găsesc astăzi în Asia

Câteva zeci de petroglife care prezintă animale, oameni și desene geometrice au fost descoperite în vestul Indiei, informează cei de la BBC. Arheologii nu au absolut nici o idee cine sunt autorii acestor desene, care este scopul lor și de unde știau „artiștii” de existența unor mamifere precum rinocerii și hipopotamii, animale native din Africa.

Marea majoritate a acestor petroglife au fost găsite în dealurile stâncoase din regiunile Ratnagiri și Rajapur. Până în prezent, de existența acestora aveau cunoștințe doar localnicii care le venerează, pentru ei, petroglifele reprezentând niște însemnări ale unor zeități. Experții cred că desenele pot fi printre cele mai vechi petroglife din lume, datând din jurul anului 10.000 î.H.

“Prima noastră deducere din examinarea acestor petroglife este că acestea au fost create în jurul anului 10 000 î.Hr. Nu am găsit desene care să prezinte activitățile agricole; în schimb, imaginile descriu animalele vânate de acești oameni, dar și unele specii care nu trăiau în India, precum rinocerul sau hipopotamul, ceea ce fac aceste petroglife extrem de interesante. Cred că au fost concepute de o comunitate de vânătoare-culegători necunoscută nouă, cu puțină experiență în agricultură, dar care a migrat extrem de mult, foarte, foarte mult, cel puțin asta credem acum”, a declarat pentru BBC Tejas Garge, directorul departamentului de arheologie al statului Maharashtra.

În afară de rinoceri, hipopotami, elefanți și maimuțe, arheologii au mai descoperit și petroglifele unor viețuitoare marine: rechini, balene și broaște țestoase. Petroglifele au fost descoperite în jurul a 52 de așezări rurale, însă localnicii nu prea au fost încântați de prezența inițială a arheologilor străini, privindu-i pe aceștia cu multă reticență. Spiritele în zonă s-au calmat după ce autoritățile de la New Delhi au trimis mai mulți reprezentanți guvernamentali în zonă și au alocat fonduri în valoare de 2,5 milioane de lire sterline pentru ca studiile să continue în cele mai bune condiții la cele 400 de petroglife identificate.

sursa: https://www.bbc.com/news/world-asia-india-45559300

sursa: https://www.iflscience.com/editors-blog/mysterious-ancient-rock-carvings-discovered-in-india-depict-some-very-unexpected-creatures/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii