Noutăți

Neobișnuita luptă pentru supraviețuire de la poalele vulcanului Bromo. Oamenii săraci coboară în craterul activ pentru a prinde ofrandele pe care compatrioții lor le aruncă

Vulcanul Bromo din Java de Est, Indonezia, este cel mai tânăr și printre cei mai activi vulcani din masivul Tengger. Are o înălțime de 2.300 de metri și este o destinație turistică populară, renumită pentru priveliștea magnifică asupra răsăritului pe care o au cei care se încumetă să-l escaladeze. Însă cel mai interesant lucru pe care un turist îl poate vedea dacă ajunge aici nu este răsăritul, ci Festivalul Yadnya Kasada. Acesta durează aproximativ o lună și se organizează la începutul fiecărei veri.

În fiecare an, indiferent dacă muntele este pe punctul de a erupe sau nu, circa 90.000 de oameni din satele din apropiere se deplasează pe munte pentru a-i aduce ofrande. În afară de fructe, orez și legume, tradiția (primitivă, în mod evident – n.red.) implică și aruncarea în vulcan a unor animale vii!!! Capre, găini și chiar vaci sunt aruncate în vulcan pentru ca acesta să fie îmbunat. Ce este mai trist este faptul că oamenii săraci din regiune coboară pe pereții craterului vulcanului, în interiorul acestuia, unde încearcă să prindă câte ceva din ofrandele aruncate, chiar dacă, practic, își riscă viața făcând acest lucru. Unii folosesc cearșafuri sau pături, pentru a-și mari șansele de a duce ceva acasă.

Potrivit legendelor locale, oamenii care stăpânesc această regiune sunt urmașii vechiului regat Majapahit, care a existat pe teritoriul Indoneziei și al Asiei de sud-est din secolul XIII pana în secolul XIV. După invazia islamică, mulți au căutat refugiu în munții Tengger, inclusiv fiica fostului rege. Pentru că aceasta și soțul ei nu reușeau să aibă copii, au mers pe vârful vulcanului, pentru a se ruga la zeul acestuia. Zeul le-ar fi promis mulți copii, cu condiția ca mezinul să fie aruncat în interiorul vulcanului.

Când s-a născut cel de-al 25-lea copil, cuplul a decis să se țină de promisiune, așa ca a aruncat pruncul în lava vulcanului. O alta legendă susține că nu a fost făcut sacrificiul, acesta fiind motivul pentru care vulcanul erupe atât de des, iar ofrandele aduse acum au rolul de a-l mai îmbuna.

sursa: https://www.amusingplanet.com/2016/07/mount-bromo-hungry-volcano.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii