Noutăți

Neobișnuita “comoară” naturală pentru industria cosmeticelor, găsită pe o plajă din Marea Britanie

  •  
  •  
  •  

Un cuplu din Marea Britanie a găsit, din întâmplare pe o plajă din apropierea casei lor, unul dintre ingredientele industriei cosmeticelor: vomă de balenă întărită!!! Deși valoarea descoperirii celor doi ar putea fi privită de mulți cu scepticism, ei bine, acest obiect este ingredientul cheie în fabricarea unora dintre cele mai scumpe parfumuri din lume. Obiectul găsit seamănă cu o piatră, cântărește 1,57 de kg, și este estimat a valora pe piață peste 70.000 de mii de dolari.

Substanța de ceară probabil se formează în timp în intestinul animalului, protejându-l de înghițirea unor obiecte care să îi rânească sistemul digestiv. În unele situații, necunoscute deocamdată, balenele renunță la acestă formă de apărare a organismului. Odată ajunsă la lumina soarelui, suprafața se întărește devenind asemănătoare unei pietre.

voma

Gary Williams, cel care a făcut descoperirea susține că a știut exact peste ce comoară rară a dat : “Se simte ca o minge de cauciuc dură. Textura sa este ca o ceară, ca o lumânare. Când o atingi ceara se lipește de degetele. Are un miros foarte distinctiv, o încrucișare între mirosul calmarilor și gunoiului din grajduri”.

Potrivit celor de la National Geographic, este ilegal de a folosi „voma de balenă” pentru a produce parfumuri în SUA, însă substanța extrasă nu este interzisă pentru a fi folosită în Franța sau Australia.

sursa: sciencealert.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii