Noutăți

Nebunia autorităților: Groapă de gunoi… pe un vârf de munte. Locul unde se află „minunea” este Pasul Mestecăniș!

Autoritățile județene din Suceava au avut, acum câțiva ani, o mare problemă. Trebuia construită o groapă de gunoi, dar nu se găsise un loc potrivit. Cei care trebuiau să decidă s-au gândit, s-au răzgândit și în sfârșit au găsit o soluție. Groapa de gunoi avea să fie construită în cel mai „potrivit” loc de pe lume: într-un vârf de munte. Asta a însemnat „potrivit” în viziunea lor. Inspirată hotărâre, nu-i așa?! Care a fost pasul următor? Locul ales pentru „înfrumusețare” a fost defrișat. Spre consternarea iubitorilor de natură și de peisaje montane, muncitorii s-au pus pe treabă, cu drag și spor, astfel că în prezent depozitul „ecologic” este gata de a fi pus în funcțiune.

c

De ce să existe depozite de deșeuri doar la câmpie?”, și-or fi zis decidenții. Hai să fie unul (deocamdată) și în vârf de munte. Așa s-a ales Pasul Mestecăniș cu ditamai groapa de gunoi, ce se întinde pe câteva hectare. Că asta îi lipsea! Mâine-poimâine se va trezi cineva că ar trebui să existe un depozit de gunoaie și-n Marea Neagră. Așa, doar ca să avem depozite de reziduuri menajere și la munte și la mare. Acum, în minunatul peisaj din Pasul Mestecăniș, rămâne să înceapă să-și deșerte conținutul camioanele doldora de mizerie. „Minunatul” obiectiv de investiții a fost realizat cu bani europeni. Autoritățile județene caută un operator economic care să administreze măreața realizare. Pentru ca totul să fie perfect iar ochii turiștilor să fie feriți de priveliștea splendidă a depozitului ecologic de deșeuri, la nivelul istețelor și creativelor autorități s-a hotărât să se planteze de jur împrejurul gropii de gunoi din Pasul Mestecăniș o perdea forestieră. Ce minunat! Un mijloc mai bun de a băga gunoiul sub preș nu putea fi găsit.

a

Să mai spună cineva că autoritățile nu sunt tot timpul cu gândul la binele cetățenilor. Dacă debandada actuală va continua, ne vom trezi cât de curând că munții vor rămâne dezgoliți, lipsiți de păduri, dar că își vor dubla înălțimea… din pricina gunoaielor.

Marginile drumurilor și albiile râurilor sunt pline de gunoaie. De ce n-ar fi și vârfurile de munte, până la urmă?! În Pasul Mestecăniș s-a făcut un prim pas… Oare vor mai urma și alți pași, la fel de inspirați? De noi depinde. Și de modul în care reacționăm la observarea anomaliilor de tot soiul!

b

Autor: Tomi Tohăneanu

Imagini: Facebook


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Nebunia autorităților: Groapă de gunoi… pe un vârf de munte. Locul unde se află „minunea” este Pasul Mestecăniș!

  1. Stau si ma intreb, vor fi trasi descreieratii astia vreodata la raspundere sau vom astepta sa creasca tensiunea pana la o revolta masiva care sa-i spulbere pe toti din functii?! Nimeni din sferele politicii si conducerii nu e pus sa-si plateasca distrugerile pe care le provoaca in tara, de 25 de ani… E inacceptabil…

  2. Pai dacă la alegeri sunt votate toate “gunoaiele ” normal ca își aleg un vârf de munte unde să-și depoziteze toate “rudele”. Ar trebui toți adunați, făcuți pachet și aruncați peste granițele României, după ce li s-a retras cetățenia și li s-a interzis sa mai calce în România vreodată!

  3. liviu mireuta // 24 noiembrie 2016 at 8:55 // Răspunde

    sa vazut multe in tara asta ,dar asa o porcarie nu am mai vazut eu sunt din zona este superb acolo pasul mestecanis este ceva de vis ,dar vad ca incompetenta unora care dupa parerea mea aici cred ce este vorba de f multi bani ,pe de alta parte se vede clar neimplicarea autoritatilor locale ma refer la domnul primar al comunei pojorata ,,,eu cred ca pana la urma trebuie sa iasa oamenii in strada sa isi faca dreptate ,cei care au aprobat asa ceva trebuie ei sa plateasca nu noi ,sa isi mute groapa de gunoi la ei acasa nu intr-un loc asa superb….

  4. irina balaban // 24 noiembrie 2016 at 9:36 // Răspunde

    nu eu am una si mai buna …. griapa de gunoi in ceairul de la Mihai Bravul de Tulcea. Cei care nu sunt de la balta nu stiu ce ala ceair e un lic inde apa batleste la timp de ploaie iar apa freatica este f aproape de suprafata… acest loc e fox lrgat de complexul lacurilor Razim ….care este conectat de Marea neagra…..in concluzie groapa de gunoi va polua masov Razim si Marea Neagra

  5. in Maramures sunt mai nebuni construiesc un megadepozit de gunoi pe 20ha in cea mai buna zona agricola a judetului intre-o comuna situata la confluenta a trei arii protejate. E nevoie si de turism dar sa distrugi zonele propice obtinerii hranei hranei e strigator la cer Mai ales in cnjunctura actuala cand in tara noastra peste 200.000 copii se culca flamanzi.La Farcasa groapa in constructie este pe 20 ha, cu capacitate peste necesarul judetului Autoritatile nu vor sa tina cont de solutia corecta, se construieste pentru maximizarea profitului corporatiei americane Eaton care in alte parti a lumii arde deseurile pentru profit din energia electrica astfel obtinuta. Fabrica de cancer pentru bastinasi cum zic ei si fabrica de bani pentru ei si mafia noastra tradatoare.

  6. GUNOAIELE CUI ???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Ale românilor? Cine este proprietarul terenului, sau cine a concesionat terenul? Cine gestionează groapa? Cine a dat avizele semnîndu-le?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii