Noutăți

Neagoe Basarab, plagiat de Ivan cel Groaznic, primul Țar al rușilor! Află mai multe:

Neagoe Basarab a fost domnul Țării Românești între 1512 și 1521.

Sub raportul cultural, Neagoe Basarab este autorul uneia dintre cele mai vechi capodopere ale literaturii vechi – ,,Învățăturile lui Neagoe Basarab către fiul sau Teodosie’’, ne spune Gazetadambovitei.ro

Prin condeiul său, Neagoe Basarab, în „învățăturile” sale către fiul său Teodosie, așternuse pe hârtie nu numai principii de guvernare politică a statului, principii morale de educare a tineretului, ci și principii de guvernare a sufletului, care oferă celor ce le vor urma moștenirea adevăratelor valori, cele spirituale.

Această monumentală lucrare a fost creată între anii 1513-1521. În volumul „Monumenta Romaniae Vaticana”, apărut în 1996, Dumitriu-Snagov a prezentat dovezile referitoare la faptul că „învățăturile” lui Neagoe Basarab au fost ulterior plagiate pentru Ivan cel Groaznic, primul cneaz moscovit care s-a intitulat „țar”. Plagiatul a fost executat de Teodor Mamalachos, ambasadorul lui Ivan cel Groaznic la Constantinopol, cu scopul ca acest document să constituie o „întărire” doveditoare a înaltei moralități (!!!) a lui Ivan cel Groaznic în procedura de recunoaștere oficială a acestuia ca bazileu de către Patriarhul Constantinopolului. (ca o curiozitate care face trimitere la înalta sa moralitate, este demn de menționat că Ivan cel Groaznic a avut 8 soții, dintre care șase au murit înainte de vreme!!! – n.m.)

În procesul de plagiere, Teodor Mamalachos a uitat să șteargă sau să înlocuiască numele Neagoe, Teodosie, Neaga (mama lui Negoe Basarab), precum și numele fetelor voivodului: Stana, Roxana și Anghelina. Documentul semnat de Teodor Mamalachos a fost descoperit în anul 1988 de către cercetătorul italian Santo Luca, fără însă ca acesta să cunoască importanța acestei descoperiri. Studiul atent al plagiatului a fost făcut însă de Ion Dumitriu-Snagov.

Sursa: Gazetadambovitei.ro

P.S. În decursul secolelor, rușii au continuat cu furtul, fie el intelectual sau material: ne-au furat Basarabia, au furat identitatea românilor, resursele țării și tezaurul. Se pare că este o problemă genetică pe care nu vor să și-o rezolve!


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Neagoe Basarab, plagiat de Ivan cel Groaznic, primul Țar al rușilor! Află mai multe:

  1. cetățeanul tulburat // 23 iunie 2016 at 20:43 // Răspunde

    Păi eu unul nu înțeleg de ce această monumentală lucrare nu a rămas în format original peste veacuri, să fie analiză de tot poporul din moși în strămoși, de ce a apărut tocmai în 96 și prezentată de acest nene D-S?!!!
    Practic s-au dat iar de gol,că au pus Vaticana la urmă, ceea ce mă trimite cu gândul la ăia cu șorțulețul la gât cu compasul intr-o mână și cu busola în cealaltă, care ne masluiesc și inventează istoria planetei după bunul lor plac…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii