AIM radionica curs online

Noutăți

Ne pregătim de un salt tehnologic uriaș! În cât timp vom ajunge la ceea ce oamenii de știință numesc Singularitatea Tehnologică – episodul 3

Mai jos puteți urmări Toate cele 3 episoade ( a apărut pe net și episodul 3) al interviului luat de Cristian Mureșanu, de la TVR Cluj, savantului Howard Bloom despre saltul tehnologic uriaș care ne așteaptă în viitor și despre ceea ce oamenii de știință numesc SINGULARITATEA TEHNOLOGICĂ pe care o putem atinge.

Cristian Mureșanu: Împărtăşesc optimismul lui Howard Bloom care vede societatea umană îndreptându-se armonios spre o lume frumoasă şi din ce în ce mai echilibrată, o lume în care crimele, neajunsurile şi bolile vor dispărea treptat, cu ajutorul tehnologiilor şi a inteligenţelor artificiale ce ne vor însoţi în secolul următor. Chiar dacă majoritatea dintre noi nu vom apuca să fim martorii acestor realizări, ele sunt fabuloase, formidabile şi îmi dau o stare de entuziasm. Poate chiar mai mult decât atât, dacă activatorul telomerazei, descoperit de Michael Fossel, îşi va dovedi eficienţa, atunci generaţiile celor care suntem acum în viaţă, vom apuca să vedem primii paşi ai omenirii spre o dezvoltare ce poate culmina, în cele din urmă, cu acea singularitate tehnologică, greu de prezis, în care Ray Kurzweil îşi pune atât de multe speranţe. Serialul despre ultramedicină, pe care tocmai l-aţi vizionat în emisiunile din urmă, ne dovedeşte cât de intens, uimitor şi fascinant este progresul tehnologic.

Oare această viteză a progresului tehnologic ar putea continua la nesfârşit? Howard Bloom spune ca da. Deoarece natura umană e uimitor de adaptativă şi uimitor de oportunistă, profitând de relaţiile simbiotice. S-ar putea întâmpla această Singularitatea Tehnologică ? Howard Bloom ne spune că va fi posibilă în mai puţin de 120 ani. Mai jos puteți vedea cele 3 episoade ale interviului:


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Ne pregătim de un salt tehnologic uriaș! În cât timp vom ajunge la ceea ce oamenii de știință numesc Singularitatea Tehnologică – episodul 3

  1. Mda, deocamdata nu reusim decat sa ne otravim sistematic… parca nu-mi surade viitorul timpului prezent!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii