Noutăți

Ne pregătim de cea mai lungă eclipsă de Lună din acest secol. Eveniment astronomic unic la care vom fi martori pe 27 iulie

  •  
  •  
  •  

Cea mai lungă eclipsă de Lună a acestui secol va avea loc pe 27 iulie 2018, când umbra Pământului va acoperi complet satelitul nostru natural pentru o oră și 43 de minute. În plus față de alte eclipse, Luna va căpăta o nuanța roșiatică, reflectând razele soarelui într-un mod în care puțini dintre noi am mai avut ocazia de a o vedea. Cu toate acestea, nu toată lumea va fi capabilă să asiste la acest eveniment astronomic, iar cei care nu vor putea fi martori la acest fenomen magic sunt locuitorii din America de Nord și de Sud, potrivit celor de la IFLScience.

Eclipsa va fi mai vizibilă pentru persoanele care trăiesc în Africa, Orientul Mijlociu, India, Australia și Europa de est. Este a doua eclipsă totală, dintr-o serie de trei, care se produc la un interval de circa șase luni. Este și o eclipsă totală centrală, Luna trecând prin centrul umbrei Pământului.

De ce este totuși cea mai lungă? Ei bine pentru că Luna va trece prin centrul umbrei, ceea ce înseamnă că va rămâne în umbră o perioadă mai lungă de timp față de alte eclipse. Cu toate acestea, există un număr de alți factori care trebuie luați în considerare. De exemplu, poziția Pământului pe orbita sa joacă, de asemenea, un rol important în acest eveniment. Potrivit Earthsky, în 27 iulie, Pământul va fi în punctul său cel mai îndepărtat de Soare, iar la aceeași dată Luna va fi la cel mai îndepărtat punct al orbitei sale lunare față de Pământ, lucru ce va influența la rândul său durata acestei eclipse. Combinația acestor evenimente rare ne va permite să un fenomen unic pentru o viață de om.

sursa: http://www.iflscience.com/space/the-longest-lunar-eclipse-of-the-century-will-take-place-very-soon/

sursa: https://ancient-code.com/the-longest-lunar-eclipse-of-the-century-is-about-to-happen/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii