-->

Noutăți

“Nașterea globalizării” descoperită într-o epavă din Marea Mediterană! Ce au descoperit experții la bordul “colosului absolut” (Video)

Timp de aproape 7 decenii, arheologii au cautat fara succes epave in partea de est a Marii Mediteraneene pentru a descoperi vechi rute de transport. Acum, o echipa a reusit o descoperire spectaculoasa – a gasit o intreaga flota de epave, scrie The Guardian.

Epavele includ nave elene, romance, islamice si otomane, scufundate intre secolele 3 – 19, aflate la o adancime de 2 km in Bazinul Levantin.

E cu adevarat o descoperire incredibila, fara egal in Marea Mediterana,” a declarat Sean Kingsley, directorul Centrului de Explorare Maritima Est-Vest.

Una dintre epave include nava de comert otomana din seculul 17, descrisa drept “un colos absolut”, atat de mare incat doua nave de marime normala ar fi incaput pe puntea ei.

Printre obiectele descoperite la bord se numara sute de artefacte ce provin din 14 culturi si civilizatii, inclusiv un exemplu de cel mai timpuriu portelan chinez, carafe pictate din Italia si piper din India.

Citește mai mult: Digi World


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii