Noutăți

NASOL: după ce au aflat că ne punem o oaie ca brand de țară, UNGURII au anunțat că ei o să-și pună un LUP…

România în pericol! După ce au aflat că o facem de oaie și ne punem brand de țară acest simpatic patruped, ungurii au început deja demersurile pentru a-și pune brand propriu de țară lupul, pregătiți fiind să invadeze, în haită, meleagurile mioritice.

Tocmai de aceea, ne întrebăm dacă Miniștri Agriculturii și Turismului nu sunt agenți maghiari… Că de prostie nu îi putem suspecta, desigur, ei fiind culmi ale inteligenței și profesionalismului. Cel puțin așa spunea o babă dintr-un sat oltean, mare cunoscătoare într-ale deșteptăciunii!

Totuși, mai e o problemă. Va dori oaia să devină brand de țară? Umblă vorba că nu; cică s-a săturat și ea de prostia românului, chiar dacă e plin de berbeci prin guvern și parlament. Iar acum, după ce o turmă de mioare de pe la noi a scufundat o navă militară rusească, are și oaia pretențiile și mândria ei!

Dar cum populația României e dominată totuși de spiritul de turmă, cine știe, poate se va lăsa și oaia convinsă, din solidaritate. Trăim și vedem…

Daniel Roxin

Notă: acest articol este un pamflet (adică o chestie satirică și ironică. Conform DEX: “Specie literară (în versuri sau în proză) cu caracter satiric, în care scriitorul înfierează anumite tare morale, concepții politice, aspecte negative ale realității sociale, trăsături de caracter ale unei persoane”.) Precizare pentru berbecii de la conducerea ministerelor, să nu creadă cumva că e vreun studiu sociologic sau vreo rețetă culinară de Paște…

Din creațiile românașilor:

oaie 1

oaie 2

oaie 3

OAIE 4

oaie 5

oaie 6


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

9 Comments on NASOL: după ce au aflat că ne punem o oaie ca brand de țară, UNGURII au anunțat că ei o să-și pună un LUP…

  1. Nu cred ca ungurii au cum sa scape de statutul de capra dupa cat rau au facut romanilor.

  2. Ungurii ne fura simbolul antic si berbecii si oile din parlament vor sa se fac simbol national. Doamne cand s-o opri prostia?

  3. Ce lup?!Aaa,lupu’,daaa!Nu-i bun!Prea serios!Nici oaia,ca de atita lup si ea incepe sa muste!L-as propune pe Willy E.Coyote(Desertus Operatus Idioticus L.).Eu zic ca este cel mai potrivit,logic,nu?

  4. Ar vrea ungurii sa aiba brend lupul, daca se poate chiar dacic, dar mai mult de kurtoscolac, paprica si gulas, nu pot avea altceva.

  5. Oaia? Păi să vedem și argumente pro. Din subtil…Oaia este cel mai blând animal, iar lumea va fi al celor blânzi. Nu degeaba mielul este un simbol biblic!
    În registrul de mai sus…vom vedea un lup mâncat de oaie.
    Practic, oaia chiar te poate salva așa cum a salvat generații întregi de români. Este un animal complet. Cu ele ai mâncare și ai haine călduroase. Generații întregi de oieri au fost ținuți de acest animal, românii putând fi recunoscători acestui animal pentru transhumanța pe care a impus-o.

  6. Am citit mai sus de gulasul unguresc, nu stiu dar ce fel de ciorba fierbeau ei in timp ce invadau europa si campia panonica insa carnati unguresc si alte asazise specialitati unguresti sant doar mancaruri care si leau asimiliat in timpul cuceririlor. Carnea o tineau pe cal sub saua ca sa fie mai moale cand o pregateau de mancare. Restul specialitatilor le au de la bastinasii ocupati. La fel porturile si dansurile muzica este de origine slovaca (ceardasul este dans preluat) si influente din tarile inconjuratoare. Totul au din tarile pradate si de la femeile rapite care le faceau pe urma mancaruri si haine asa cum stiau ele. Chiar urmasii sant din punct de vedere genetic urmasi ai bastinasilor ocupati. ADNul lor a iesit in urma unor teste la un procent foarte mic. Nici nu stiu cu ce se pot mandri ungurii in afara de influenta lor negativa in ultimii cateva sute de ani. Majoritatea cetateniilor unguri de azi sant de fapt in mare parte urmasi ai slovacilor, moravenilor, polonezilor, ucrainienilor, dacilor si ai sarbilor care locuiau pe acele teritorii sau teritorii care le-au stat in cale.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii