Noutăți

NASA va lansa în această săptămână în spațiu un “vânător de exoplanete” cu ajutorul căruia speră să poate găsi viață extraterestră

  •  
  •  
  •  

NASA va lansa în această săptămână un nou satelit care va avea ca principală misiune descoperirea de noi planete care ar putea găzdui viață. După 9 ani, timp în care a descoperit 2600 de exoplanete, telescopul Kepler va fi tras pe linie moartă și înlocuit de TESS, sau cum îl numesc inginerii agenției americane “vânătorul de exoplanete”.

“Va putea cerceta şi va analiza date despre milioane de stele, în căutarea plenetelor care le orbitează. TESS va împărţi cerul în secţiuni şi o va analiza pe fiecare dintre acestea timp de 27 de zile. Putem să facem diverse măsurători, precum masa planetelor, putem să analizăm atmosfera lor în căutarea vaporilor de apă şi a eventualelor semne de viaţă ”, a declarat Sara Seager, director ştiinţific al misiunii.

Astronomii speră că satelitul să le trimită imagini şi alte informaţii despre planetele care seamănă cu Pământul ca dimensiune şi condiții de mediu. Acestea nu trebuie să fie foarte aproape de stele, dar nici foarte reci, îndepărtate, pentru ca apa să poată exista în stare lichidă la suprafaţă. Misiunea lui TESS va dura 2 ani, urmând ca munca să fie continuată, din 2020, de un nou telescop spațial, James Webb. Acesta va analiză în detaliu planetele descoperite de satelitul NASA, în speranţa că, într-un viitor nu foarte îndepărtat, roboţii vor ajunge la suprafaţa acestora pentru a căuta semne de viaţă.

Transiting Exoplanet Survey Satellite (TESS) va fi echipat cu patru telescoape cu unghi larg și detectoare cu dispozitiv cu cuplaj de sarcină, cu o mărime totală de 192 de megapixeli. Datele vor fi prelucrate și stocate timp de trei luni la bord, și numai datele de interes vor fi transmise pe Pământ pentru analize suplimentare.

sursa: https://www.theverge.com/2018/4/12/17193780/nasa-tess-spacecraft-mission-exoplanet-hunter-spacex

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

tess_with_techs_4000.0


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii